Zeybekci: Ekonomi yönetimi ikiye bölünmeli

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomiyle ilgili bakanlıkların yeniden yapılandırılarak 2 ana başlıkta birleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Zeybekci: Ekonomi yönetimi ikiye bölünmeli
Zeybekci: Ekonomi yönetimi ikiye bölünmeli
GİRİŞ 11.11.2017 11:57 GÜNCELLEME 11.11.2017 17:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ekonomi yönetiminin “maliye-finansman” ve “reel ekonomi” diye ikiye ayrılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle böyle olacaktır” dedi.

Zeybekci, bakanlığının TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılması gerektiğini dile getirdi. “Ekonomi yönetiminde karışıklık değil ama çokluk var. Buna Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı da dahil” diyen Zeybekci, ekonomi yönetiminin “maliye-finansman” ve “reel ekonomi” diye ikiye ayrılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. Zeybekci, “Çünkü ne kadar çok bakanlık olursa o kadar çok koruma refleksi ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle böyle olacaktır” diye konuştu.

 

 

"GLOBAL EKONOMİYİZ OHAL KALMALI"

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Zeybekci, olağanüstü halin kalkması gerektiğini vurgulayarak, “Olağanüstü hali (OHAL) gerektiren şartlar henüz ortadan kalkmamıştır, bunun bir an önce kalkmasını bekliyoruz, talep ediyoruz. Çünkü olağanüstü halin devam etmesi, Türkiye gibi, global bir ekonomisi olan, dünya devleti olan ülkeye uygun değildir. Bir an önce OHAL gereklilikleri ve OHAL kalkmalı” diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    KGF kredileri yeniden başlamalı.
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi hal olursa olsun .. masumsam ne önemi varki hallerin ... kalkmasın sonuan kadar uygulansın .
    Cevapla
  • Mehmet Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Çift başlılık olmaz tek nokta tek söz olmalı aksi halde şuan bulunduğumuz durumdan çıkamayız bocalayıp duruyoruz.
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 1991 yilindan beri (26 yil) OHAL uyguluyor.. hiç kimse sikayetçi degil.. israil 1948 yilindan beri (69 yildir) uyguluyor, Fransa 3 yildir uyguluyor, ingiltere uyguluyor, Belçika uyguluyor, Lüxembourg uyguluyor.. hiçkimse bunlardan bahis etmiyor, hatirlatmiyor..
    Cevapla
  • HACI 6 yıl önce Şikayet Et
    Ohal yada buhal...Bana hiç bir zararı yok.Suçlular düşünsün.Yoksa başka birilerinedemi zararı var.
    Cevapla