Yerli otomobil için imza kampanyası başlattılar

Kütahyalı esnaf Kenan Uzman, yerli otomobil Kütahya’da üretilmesi için sosyal medyada imza kampanyası başlattı.

Yerli otomobil için imza kampanyası başlattılar
Yerli otomobil için imza kampanyası başlattılar
GİRİŞ 10.11.2017 10:35 GÜNCELLEME 10.11.2017 12:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kenan Uzman, Facebook’ta 'Yerli Otomobil Kütahya’da üretilsin' isimli gruba Kütahyalılar'ın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Şu anda 75 bin üyeye sahibiz. Herkes bu işin Kütahya’ya gelmesini istiyor. Grubumuz tam 2 yıldır, Türkiye’nin mega projelerinden birisi olan yerli otomobil üretiminin Kütahya’da yapılması için çaba gösteriyor. Bu grubu kurmaktaki amacım Kütahya için altın değerinde olan, Kütahya’nın kaderini değiştirecek güncel ve bir daha ele geçirilemeyecek bir fırsat olan yerli otomobilin, Kütahya’da üretilmesi halinde, Kütahya’nın kalkınacağını gördüğüm ve  gerçekleşmesi halinde en az 10 bin kişinin istihdam edileceğini düşündüğüm için kurdum. Halkımız da bu konuya duyarlılık gösterdi. Kütahya ekonomik ve sosyal bakımdan kan kaybediyor. Kütahya sürekli göç veriyor. Daha geçen hafta ZEKA’nın raporunda, 2023’te Kütahya nüfusunun düşeceği ve bu nedenle Kütahya’nın negatif 21 il içinde yer aldığı ve bu duruma önlem alınması gerektiğinin haberi yapıldı. Kütahya bir türlü kabuğunu kırıp kalkınamıyor. Kütahya emekli ve asgari ücretliler şehrine döndü. Kütahya esnafı kan ağlıyor. Kütahya, Türkiye’de 9 tane kaplıcası olan tek il olmasına rağmen, termal turizm için hiçbir çalışma yapılmıyor. Yerli otomobil üretimine talip çok sayıda şehir var. Belki biz alamayabiliriz. Ancak bu konuda yetkililerin daha fazla gayret göstermelerini ve bu gayreti halka hissettirmelerini bekliyoruz. Biz , 75 bin kişi olarak merak ediyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • niyazi 6 yıl önce Şikayet Et
    la kardesim bir fabrika da karadenize kurun. ..samsun. ..carsamba bekliyor
    Cevapla
  • S&C 6 yıl önce Şikayet Et
    En fazla şehit veren Yozgat'a da olabilir..
    Cevapla
  • karacan 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomibili ulkemizin refahi ve bekasi icin uretiyoruz bu nedenle dogu veya guneydogu bolgelerimizin herhangi bir ilinde olmasi daha mantikli olur o bolgelerin huzurunu ve guvenligini saglamis olmamizin ispati olur ayrica istihdam yaratarak bati illerine olan göç olayinin onune gecmis oluruz yerli aracin dogu guneydoguda uretilmesi ile o bolgelerde daha cok sahiplenileceginden hic suphem yok.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar objektif olmak lazim. Bu fabrika kuralacaksa ki insallah en kisa zmanda kurulur ve uretime gecer, egri oturup dogru konusmak lazim ki en mantiklisi nufus surkulisayanonun yogun oldugu bir liman sehrimize kurulmasi lazim. Insallah Allah lutfederde her ilimize araba fabrikasi ayarlarinda marka uretecek fabrikalar kurulur. Sizde takdir edersesibiz ki her ilimize bur araba fabrikasi kurmak mumkun degil. Dedigim gibi onemli olan bir once fabrikanin kurulup uretime gecmesi. En mantikli olan da nufusun kalabalik oldugu kalfiyeli iscibin ve muhendislerin kolaylikla tedarik edilebilecegi bir liman sehri ommasi olmasi Lazim ki limandan kolaylikla ihracaat saglanabilsin.
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Samsunda veya tırapzonda ūretilsin yada dıyarbakır veya elazıda öneri ūretilsinde sonucta yerli olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle