Günlerdir tartışılıyordu! Maliyeti belli oldu

Otomobillerdeki cam filmi yasağı kafalarda soru işaretleri yaratmaya devam ederken, gözler cam filminin Türkiye’de yarattığı ekonomik büyüklüğe çevrildi.

Günlerdir tartışılıyordu! Maliyeti belli oldu
Günlerdir tartışılıyordu! Maliyeti belli oldu
GİRİŞ 09.11.2017 09:20 GÜNCELLEME 09.11.2017 13:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Araçlarının camlarına film taktırmak için ortalama 500 tL’yi gözden çıkaran 5 milyon sürücü toplam 2.5 milyar lira ödedi. Yasakla birlikte bu filmleri söktürmek için 150 TL talep edilirken, toplam 750 milyon TL harcanacak.

Ortalama cam filmi taktırma maliyetinin 500 lira olduğu göz önüne alındığında, Türkiye’de cam filmi taktırmak için harcanan tutarın 2 milyar 500 milyon lirayı bulduğu ortaya çıkıyor.

YENİ DÜZENLEME BEKLİYORUZ

Yasakla birlikte camlarındaki filmleri söktürmek için ortalama 150 lira ücret ödemek durumunda kalan 5 milyon araç sahibi, bu işlem için de toplam 750 milyon TL ödemiş olacak.

Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, 1 Kasım 2017’de yürürlüğe giren yasağın, araçlarında cam filmi bulunan 5 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

Bakırtaş, cam filmi işiyle uğraşanların da sıkıntıya girdiğini söyledi. 10 bin KOBİ’nin cam film işi yaptığını kaydeden Bakırtaş, “Bu firmalarda 20 bin kişi çalışıyor” dedi. Bakırtaş, yasağın sadece ön sağ ve sol camlarda uygulanmasını talep ettiklerini belirterek “Ocakta yeni düzenleme bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR 4
  • Svs 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok köyü ve ön camlar yasaklansın ama belli orandakiler öüsade edilsin
    Cevapla
  • Svs 6 yıl önce Şikayet Et
    Ortalama 100-250 arası 500 lüks abartmamak gerek
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sokmeyin bence reis bu iste bi yanlislik var dediyse kesin serbest olur:)
    Cevapla
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupada nasilsa öyle olsun ama bu iyi oldu cok abartmislardi
    Cevapla