Piyasalar TCMB'ye odaklandı

Piyasalar Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın bugün açıklayacağı Enflasyon Raporu'na odaklandı.

Piyasalar TCMB'ye odaklandı
Piyasalar TCMB'ye odaklandı
GİRİŞ 01.11.2017 09:52 GÜNCELLEME 01.11.2017 09:52

Yılın son enflasyon raporunu bugün açıklayacak olan Merkez Bankası, enflasyon tahminlerini OVP'ye paralel olarak güncelleyecek. Piyasalar Başkan Çetinkaya'nın para politikasına hakkında vereceği mesajları bekliyor

Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın son enflasyon raporunu bugün açıklayacak. TCMB'nin enflasyon tahminlerini kısa süre önce açıklanan OVP'ye paralel güncellemesi beklenirken piyasalar daha çok bankanın para politikasına hakkında vereceği mesajları bekliyor.

TCMB'nin son PPK kararında ve Başkan Murat Çetinkaya'nın ABD'de gerçekleştirdiği son sunumda enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve "hedeflerle uyum sağlanana" kadar sıkı para politikası duruşunun "kararlılıkla" sürdürüleceğini belirtti.

MB bir önceki enflasyon raporunda enflasyonun 2017 yıl sonunda yüzde 8.7 olarak gerçekleşeceğini, 2018 yıl sonunda ise yüzde 6.4'e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngörüyordu. İlgili öngörülerin bu raporda OVP'ye paralel 2017 yıl sonu için yüzde 9.5 2018 sonu için yüzde 7 olarak güncellenmesi öngörülüyor.