Başbakan'dan müjde! Yüzde 70'i geri ödenmeyecek

Başbakan Yıldırım, ''KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacağız'' dedi.

GİRİŞ 31.10.2017 12:44 GÜNCELLEME 31.10.2017 15:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'dan KOBİ'lere müjde geldi.  Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım,"KOBİ'lere yeni kredi imkanı getiriyoruz. Teknolojisi yüksek yatırım yapacak KOBİ'lere yüzde 70'i geri ödemesiz destek sağlayacağız"dedi. Engellilere de müjde veren Yıldırım, "2018 yılında 5 bin engelliyi işe alacağız. Engellier için yapılan KPSS süresini 2 yıldan 4 yıla çıkaracağız" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

''Milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize Cumhuriyetimizin 100. yılına kararlı adımlarla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı demokrasi ve hukuk devletidir. Bir kez daha Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyorum. Cumhuriyetin 100. yılına sadece 6 yıl kaldı. Son yıllarda ülkemize demokrasimize millet iradesine yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Tamamını püskürttük. İstikametimizi asla kaybetmedik hedeflerimizden hiç şaşmadık. 15 yıldır milletin desteği duasıyla dimdik ayaktayız. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez. Diz çöktürmeye çalıştılar çökmedik dizginlemeye çalıştılar inadına şaha kalktık. Türkiye 15 Temmuz'a rağmen terörle yoğun mücadeleye rağmen bu senenin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Dünyadan bizden daha fazla büyüyen iki ülke var biri Çin biri Hindistan üçüncü Türkiye geliyor. Bu yıl sonu itibarıyla büyümemiz 6'nın üzerinde 7'ye yakın bir orana ulaşacak.

KOBİ'LERE TEKNOLOJİ YATIRIM DESTEK PROGRAMI

Son dönemde hayata geçirdiğimiz birçok düzenleme var. Bunları adeta anlatacak zaman bulamıyoruz. KOBİ'lere esnaf sanatkara geçen hafta 10 milyar liralık yeni kredi imkanından bahsetmiştim. Onun üzerine şimdi yeni bir şey KOBİ'lerimizde yeni kredi imkanı getiriyoruz. Bu kredi imkanına göre KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacağız. Amaç Katma Değeri yüksek ürünleri KOBİ'lere yöneltmek. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 milyar özel ürün olursa bu 2 katına kadar çıkabilecek. Teknoloji yatırım destek programı diyoruz buna. Stratejik ürün desteği de planladık bundan yerli milli ürünler ayrıca desteklenecek.

GÜMRÜK KAPILARINDA OTOMATİK PLAKA OKUMA VE KAYDETME SİSTEMİ

Kara gümrük kapılarına gelen bütün araçlar artık otomatik plaka okuma ve kaydetme sistemiyle çalışacak. 17 sınır kapımızda kurulan bu sistem faaliyete geçecek.

''2018'DE 5 BİN ENGELLİ KARDEŞİMİZE İŞ VERECEĞİZ''

Önümüzdeki sene 2018'de 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. Ayrıca EKPSS'nin (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) geçerlilik süresi 2 yıl bunu 4 yıla çıkarıyoruz. Ellerindeki puanlarla bu yerleştirme yapılacak.

''BÜTÇEMİZİN BU SENEKİ BÜYÜKLÜĞÜ 763 MİLYAR LİRA''

Bütçemizin bu seneki büyüklüğü 763 milyar lira. 2002 yılında AK Parti ilk bütçesini yaparken bütçenin manzarası neydi? Gelirlerinin yüzde 43'ünü doğrudan faize ödüyordu. Birikmiş faiz borcuna neredeyse bütçenin yarısını faize veriyordu. Geriye kalan yüzde 57 ile de ne yapacaksan yapacaksın. 2018 bütçesinde faize vereceğimiz miktar yüzde 9.''

''GÖMÜ BULMADIK FAİZCİYE GİDEN PARALARI ELİNDEN ALDIK''

2002 yılında 100 lira vergi topluyorduk içinden 86 lirasını faize yatırıyoruz. Geriye 14 lira para kalıyor bozdur bozdur harca. Bu bütçede 100 liranın 88 lirası bizde kalıyor 12 lirasını faize veriyoruz. Gönlümüz istiyor ki hiç vermeyelim hedefimiz hiç vermemek. 86 liradan 12 liraya düşürmüşüz 15 yılda. Diyorlar ya siz bu yatırımları nasıl yaptınız? Bu kadar sosyal destek tarım desteği... Gömü mü buldunuz diyorlar gömü bulmadık faizciye giden paraları elinden aldık milletin hizmetine verdik yatırımlara verdik. Bu işe sizin aklınız ermez.''

''BÜTÇEMİZİN YÜZDE 18'İ EĞİTİME YÜZDE 17'Sİ SAĞLIĞA AYRILIYOR''

2019'da tekli eğitime geçeceğiz. Bazı iller şimdiden tekli eğitime geçti. Sabahçı öğlenci kalktı bütçemizin yüzde 18'i eğitime ayrılıyor. Eğitim demek gençlik demek. Buraya ne kadar ayırırsak geleceğe yatırım yapmış oluyoruz. Sağlık diğer bir alan. 2018 yılında sağlık bütçemiz 127 milyar lira. Eğitimden sonra ikinci sırada geliyor. Bütçe büyüklüğünün yüzde 17'si. Bu bütçe yatırım ve hizmet bütçesidir. 2002 yılına göre yatırımdaki kaynağı 2 katın üzerinde artırdık. Sosyal harcamalar 2002 yılında sosyal harcama kaleminde belediye hükümet hepsi 3 milyarın altından bugün 51 milyar lira. Sosyal devlet lafla olmuyor icraatla oluyor. İcraatın adresi AK Parti.''

''TÜRKİYE'Yİ 3 KAT BÜYÜTTÜK''

Tarım desteklerimiz yine 2018 bütçesinde çok önemli miktarda artıyor yatırım ve destek olarak 25 milyar lira. İşin özeti şu eğer biz 2002'deki şekilde 15 yıl boyunca faiz ödeseydik yaklaşık olarak 1.9 katrilyon faiz ödeyecektik. Şimdi bu anlattığım oranlara düşünce bizim ödediğimiz faiz miktarı 3'te 1'in altına düştü. Cebimizde 1.4 katrilyon para kaldı. Bu parayla da köprüleri yolları hastaneleri yaptık. Türkiye'yi 3 kat büyüttük.

YORUMLAR 5
  • Yine 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakanım bizim kosgep kredileri hayel oldu 2019 da bende hayel olacağım
    Cevapla
  • Gkmyrly 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye geri ödemesiz? Bu patronlar isçilerinin hakkını ne kadar veriyor. Garibandan vergi al vergi kaçıranlara hibe et. Ağzım kufurle doluyor bu haberlere.
    Cevapla
  • Efedayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yükselme devrini görmeden lale devrine geçtik . Tabi ki dolar yükselir TL. düşer. Parayı böyle har vurup harman savurursanız...
    Cevapla
  • Selim adalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başabakan şu hani görmek ve duymak istemediğiniz emeklilikte yaşa takılanlar ve staj mağdurları ne olacak bizimde artık dayanacak gücümüz kalmadı ve 2019 da sizinle bu nedenlerle aynı yolda yürüyemeyeceğiz
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kolaylık versin bazen sitem ediyoruz ama sizin de işiniz kolay değil...
    Cevapla