Fiyatı 15 liradan 5 liraya düştü!

Karadeniz'de deniz suyunun soğumasıyla tezgahlarda hamsi bereketi yaşanmaya başlandı.

Fiyatı 15 liradan 5 liraya düştü!
Fiyatı 15 liradan 5 liraya düştü!
GİRİŞ 30.10.2017 12:22 GÜNCELLEME 30.10.2017 12:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu 15 liradan açan hamsinin fiyatının 5 liraya  kadar düştüğünü söyledi.
 
Bu yıl palamuttan umduklarını bulamadıklarını vurgulayan Malkoç,  "Palamut bu sene önceki yıla göre biraz az oldu ama  Karadeniz ile  anılan  hamsiden bu yıl ümitliyiz. Deniz suyunun da soğumasıyla artık tezgahlar hamsi ile  şenlenmeye başladı." dedi.
Hamsi avında son günlerde giderek artış yaşandığına işaret eden  Malkoç, "Karadeniz'de orta kısımlar hariç yer tarafta hamsi bereketi yaşanıyor.  Bu da tezgahlara yansıyor. Şu an tezgahlarda hamsinin kilogramı iriliğine göre  5-7 liradan satılıyor." diye konuştu.
 
Hamsinin bol olmasının balıkçıları ve vatandaşı sevindirdiğini ifade  eden, Malkoç, geçen yıl palamut bolluğundan hamsinin az olduğunu, bu yıl  palamudun az olduğunu ancak kasım ayında deniz suyunun daha da soğumasıyla  bereketli bir hamsi sezonu geçirmeyi umduklarını dile getirdi.
 
Malkoç, avcılığın artmasının balıkçının, fiyatların düşmesinin de  vatandaşların yüzünü güldürdüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR 5
  • ads 01 6 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı yok yarin isininca tavan yapar Yağmur yagmaz sebze fiyatları ucar kuraklik olur ucar inşallah suyla calisan araba yapmazlar oda ucar yani halimiz bu..
    Cevapla
  • ada 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu balıkçıları anlamıyorum havalr sıcak balık soguk sulara kaçtı balık 15 _20 tl havalr soguk rodos var balıkçı tekneri açılmadı balık yine 15 _lira bu nasıl iştir anlayamıyoruz arkadaş
    Cevapla
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    tezgahta 15
    Cevapla
  • mahmuthan 6 yıl önce Şikayet Et
    denizlide 20 tl dün pazardan alamadık
    Cevapla
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Tezgahta 15lira
    Cevapla