Altında yeni dönem! Kuyumcular tedirgin

Vatandaş “7 gün 24 saat altına ulaşılabilir olması süper. Teknolojinin faydası” derken kuyumcular ise, “İşlerimizi olumsuz etkiler” ifadelerini kullanıyor.

Altında yeni dönem! Kuyumcular tedirgin
Altında yeni dönem! Kuyumcular tedirgin
GİRİŞ 29.10.2017 16:28 GÜNCELLEME 29.10.2017 16:28
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Gelecek yıl itibarıyla ATM'lerden 1 gramdan 50 grama kadar 'altın' satılacak. Vatandaşlar yeni uygulamayı olumlu bulurken kuyumcular ise bu durumu tedirginlikle karşılıyor. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bankaların bu şekilde devreye girmiş olmaları yatırıma yönelik bir hareket.

Türk halkı altın alırken birebir görerek alır. Muhatap arar. Kontrol edemedikleri bir altını alıp karşılığında da ATM'lerin veznesine para yatırmaları bugüne kadar görmediğimiz bir işlem. İster istemez böyle bir şeyin kuyumcuların müşterilerine olumlu yansıyacağını düşünmüyoruz. Bankalar vatandaşı bir şeye yönlendirmek istiyorlarsa, küçük rakamlarla mevduat hesabı açıp bunlara ayrı bir faiz işlemi uygulayarak tasarrufa yönlendirebilirler" dedi. Konuyla ilgili vatandaşlar ise olumlu şöyler söyledi.

Pınar Özkurt isimli bir vatandaş, "7 gün 24 saat altına ulaşılabilir olması süper. Saat 7'de çarşılar kapanıyor ondan sonra ihtiyacı olanlar altın alamıyor. ATM'lerden alabiliriz" dedi. Ayşe Akat ise "İleri teknolojinin faydaları" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 70
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Altın Fiyatlarıda düşer.. Kuyumcular şimdi kara kara düşünsün? artık öyle keyfi zamlar olmayacak! zaten çok fazla kazanamıyoruz diye çoğuda kapatır :))
    Cevapla
  • Nihat 6 yıl önce Şikayet Et
    Özel müşteriye göre muamele eden kuyumcular, altın yükselince param yok çekenler, altın düşüncede yok pahasına alanlar şimdi düşünsünler.
    Cevapla
  • Nedenmi banka 6 yıl önce Şikayet Et
    Altın düşerse müşteriden hemen kaparlar, yükseldiğinde param yok şu an deyip gönderirler. Özel müşteri değilsen avucunu yalarsın. İşte bu yüzden banka.
    Cevapla
  • Tüketici 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuyumcunun işine gelmediği zaman param yok şu an diyor almıyor. bir de sadece kendi müşterilerine özel muamele yapıyorlar
    Cevapla
  • baran 6 yıl önce Şikayet Et
    maaslarimizida cep telefonundan cekelim artik teknoloji gelisti atm lere gitmeyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle