AB'den flaş Türkiye açıklaması!

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye'ye sağlanan katılım öncesi mali yardımların gözden geçirileceğini ve yeni bir düzenleme teklifi hazırlanacağını açıkladı.

AB'den flaş Türkiye açıklaması!
AB'den flaş Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 20.10.2017 16:41 GÜNCELLEME 20.10.2017 16:41
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'ye sağlanan katılım öncesi mali yardımların gözden geçirileceğini ve bu konuda yeni bir düzenleme teklifi hazırlayacaklarını söyledi.

Juncker, Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'ye sağlanan katılım öncesi mali yardımlarla ilgili Juncker, "Fonları başka bir tarafa yöneltmeye ve muhtemelen aşağı indirmeye yönelik bir düzenleme teklifinde bulunma konusunda anlaştık." dedi.

Söz konusu fonların 3'te 1'lik kısmının sivil toplum, hukukun egemenliği, insan ve çocuk hakları ile ilgili alanlara yönelik olduğunu anımsatan Juncker, fonun bu alanlardaki kısmını artırma ihtimalleri bulunduğunu ifade etti.

Juncker, katılım öncesi fonların, Türkiye'deki Suriyelilere yönelik kurulan sığınmacı fonuna aktarılmayacağını vurguladı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da Türkiye'yle ilişkileri ele aldıklarını ve AB Komisyonu'na üyelik öncesi fonların kesilip kesilmemesi veya yeniden yönlendirilmesine ilişkin teklif hazırlaması için yetki verdiklerini belirterek, "Bu önemli bir tartışmaydı. Ankara'ya kapıyı açık tutmak istiyoruz. Fakat Türkiye'de şu andaki gerçeklik bunu zorlaştırıyor." diye konuştu.

Buna karşın, 2014-2020 dönemi için ayrılan 4,5 milyar avronun şu ana kadar sadece 257 milyon avrosu Türkiye'ye gönderildi. Bu yüzden kesintiye gidilse bile bunun pratikte bir karşılığı bulunmuyor.

MERKEL: GÖZDEN GEÇİRİN

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye tam üyelik öncesi verilen Avrupa Birliği (AB) mali yardımlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söylemişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • mistik 6 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip baba birgun sunu dermi; uyelikten vazgectik
    Cevapla
  • sss 6 yıl önce Şikayet Et
    alın paranızı başınıza çalın la karşınız da yunanistan ve başbakanı şamar oğlanına çevirdiğiniz çipraz yok başına vurup ülkenin her şeyine el koydunuz tefeciler
    Cevapla
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu Yüzünden ;işadamlarımız ab'ye giderken pasaport harcı ödemesin diye onurumuzu sattık anlaşma imzaladık çek şimdi çileyi.
    Cevapla
  • Fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    La defolun gidin asalak haçlılar, reis mültecilere avrupa kapılarını aç artık.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci anlasmasini Türkiye fes etti Türk medyası bir nisan şakası yapsa bütün mültecileri avrupaya gitmeleri serbesttir diye bunların hallerini göreriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle