Kilosu 10 liradan 3 liraya kadar düştü

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ndeki Kazdağları’nın kuzey yamaçlarında bulunan kestane ağaçları iyi mahsul verince, daha önce 10 liradan satılan ürünün kilosu 3 liraya kadar indi.

Kilosu 10 liradan 3 liraya kadar düştü
Kilosu 10 liradan 3 liraya kadar düştü
GİRİŞ 20.10.2017 14:00 GÜNCELLEME 20.10.2017 14:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bayramiç sınırlarında kalan Kazdağları eteklerindeki Karaköy, Çırpılar, Toluklar, Dağoba, Evciler, Çavuşlu, Serhat, Daloba, Yassıbağ, Beşik köylerinin önemli gelir kaynağı olan ve doğal ortamda yetişen kestane ağaçları, hasadın yapılmasıyla iyi mahsul verdi. Verimin yüksek olması nedeniyle ilçe pazarında kestanenin kilosu 10 liradan 3 liraya kadar düştü. Doğaseverler ve yürüyüş grupları da bölgeye gelerek hem spor yaptı, hem de kestane toplayarak ateşte pişirmenin keyfini çıkardı.

Yassıbağ Köyü’nden 48 yaşındaki Zeynep Coşkun, "Kazdağları’nın yamaçlarında ve dere yataklarında topladığım kestaneleri, pazarda 3 -ÿ5 lira arasında satıyorum. Bu ürün bizim için önemli bir gelir kaynağı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Orhan Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    3 lira için o dağda bayırda kestane arayan aksam iki buklum olan insanlara yazık değil mi? Sen elini kolunu sallaya sallaya gel bir simite 1 lira ver 1 kilo kestane için 3 liraya olmaz mı de yazık ya vallahi ben bu adaletten birşey anlamadım çıkın dağa toplayın arkadaş kestanenizi 10 lira bile az tavuk 7 lira iken
    Cevapla
  • rkg 6 yıl önce Şikayet Et
    ben 5 lira veriyorum kilosuna . 15 kilo gondersinler
    Cevapla
  • Daver Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    hah hah hah bu haberden sonra merak etmeyin 13 liraya çıkarırlar onu.
    Cevapla
  • huseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten 10 -15 lira arasi
    Cevapla