Bankalar Birliği'nden faiz açıklaması!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, faiz oranının düşmesi için çalıştıklarını belirtti.

Bankalar Birliği'nden faiz açıklaması!
Bankalar Birliği'nden faiz açıklaması!
GİRİŞ 20.10.2017 13:38 GÜNCELLEME 20.10.2017 16:22
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, "Faiz oranının düşmesini biz de istiyoruz, bunun için çalışıyoruz" dedi.

Aydın, CEO Club toplantısında şu açıklamaları yaptı:

"Banka - reel sektör ilişkisi sağlıklı, olağanüstü dönemlerde daha yüksek bir tolerans ile çalıştık. Turizm sektöründe iyi bir çalışma yaptık, hızlı bir toparlanma var. Bankacılık sektöründe topladığımız kaynakla verdiğimiz kredi arasındaki marj açılıyor. Kredilerdeki artış geçen yılın iki katından daha fazla.

Türk bankacılık sektörünün aktif kalitesini doğru yönetmeliyiz. Kaynak miktar olarak kıt, kıt olan şey pahalı, bunun ucuzlatılması bankaların birinci hedeflerinden biri. Faiz oranlarının düşük oluşu yatırımlar için teşvik edicidir ancak talepteki gelişmeler ve belirsizliklerin azalması da yatırımları olumlu kılan etkenlerdir.

Mevcut durumda piyasaları dengeli buluyoruz ve bunun devam edeceğini düşünüyoruz. Enflasyona ilişkin beklentilerdeki iyileşme, geleceğe ilişkin öngörüleri ve risk primlerini olumlu yönde etkilediği oranda TL'ye talep artacak ve faizler üzerindeki baskı azalacak. Kaynak var ancak kıymetli, finansal matematiğin tutmadığı işin finansmanında olamayız."

VATANDAŞI SOYUP SOĞANA ÇEVİRİYORLAR

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizler düşmesi lazım' diyoruz, bankalar ise vatandaşın oraya yatırdığı paraları kendisi için adeta bir soyup soğana çevirme aracı olarak kullanıyor. Kendi parası değil, vatandaşın oraya emanet ettiği para ve o bunu kalkıyor kendisi acımasızca yüksek faizle kendisine bir rant aracı hâline çeviriyor. Ama ben inanıyorum ki gerek Merkez Bankamız, devlet bankalarımız bu konuda kararlı adım atmak suretiyle inşallah bu işi aşağı çekeceklerdir." demişti. 

KAR ORANLARI İKİYE KATLANDI

Bankaların kar oranlarına ilişkin, "Geçtiğimiz yıl çektiğimiz onca sıkıntının sonunda Türkiye yüzde 2.9 büyürken bankalar yüzde 40 civarında kar artışı elde etmişse burada bir sorun var demektir" diyen Erdoğan, "Üstelik bu yıl bankaların kar oranlarını neredeyse ikiye katladıkları görülüyor, bu bir felaket ve bu para bunların cebinden çıkmıyor, kendi öz sermayeleri değil. Biz kimseden zararına bir iş yapmasını istemiyoruz ancak bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 51
  • faiz 6 yıl önce Şikayet Et
    faiz yiyenler kabirlerinen şeytanın çaro,ptığı kimseler gibi kalkacakalr.kuranı kerim
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    hem girişimci dediklerinizin hem bu bankaların zulmü sömürüsü bitmeli serbest piyasa diye birşeyde olmaz bu kapitalizmin en vahşi dişidir islamda asla olamaz.
    Cevapla
  • talha 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir ulkede nekadar banka cok ise okadar uretim krizi ve ulke capinda ekonomik kriz fazladir çıkıp ekonomimiz duzgun demesin sayin hukumet ve devlet.milletin borcu cogunlukla banka kredileri.eldeki nakit suan bankalarda ve faktorinkler de defecilerde.
    Cevapla
  • Selahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşerse,enflasyonda düşer faiz de.bunlar birbirine bağlı.Doların düşmesi için de dolaşımdaki TL miktarının azalması lazım ki TL nin değeri artsın buna bağlı olarak doların değeri azalsın.Dolaşımdaki TL miktarı azaldıkça otomatik olarak herşeyin fiyatı aşağı inecektir.buna faizler de dahil.
    Cevapla
  • rasim 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm şirketler bankalar devletin kuralı her zaman devlet koyar.millet itaat eder faiz sorunu devlet istese çözer birilerine diyet borclarımı var ne yoksa bu ülke özgür bir ülke değilmi.eskiden bir hükümdar tahta çıkarsa hutbeler adına okunur paralar adına basılır.yoksa paralar bizim adımıza basılmıyormu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle