Bakan açıkladı! Tam uyum istiyoruz

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.

Bakan açıkladı! Tam uyum istiyoruz
Bakan açıkladı! Tam uyum istiyoruz
GİRİŞ 20.10.2017 09:24 GÜNCELLEME 20.10.2017 12:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu görüşmede, endüstriyel kazalardan bahsederek, "Şu anda hâlihazırda kapsama giren Güvenlik Raporları ile ilgili kapsama giren 630 iş yerimiz var. Bunların 321'i üst seviyede, 309'u alt seviyede. Üst seviye, alt seviye ayrımı da, iş yerinde bulunan kimyasalların yoğunluğu ile bağlantılı olarak belirleniyor. 321 iş yerinin 268 rapor gelmiş durumda, 165 raporu incelemiş durumdayız. Endüstriyel kazalarla ilgili tam uyum istiyoruz, hedefliyoruz. Cezalarla bu sürecin ötelenmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

8 büyük işletmeden örnek veren Bakan Sarıeroğlu, "Bugüne kadar hiç ölümlü iş kazası yaşanmamıştı. 8 işyerinde 10 bine yakın çalışan var. Buralarda sorunumuz iş sağlığı ve güvenliği ötesinde önlemlerin alınması. Bizim burada istediğimiz şey işyerlerinin raporlarını yerinde incelemek. Kurallar anlamında sorun yok. Biz uygulamayı daha etkili, sonuç odaklı, kapsamlı hale getirmek istiyoruz" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • akrep 6 yıl önce Şikayet Et
    kıdem tazminatı yasası, meclis tatile girmeden önce gündemdeydi ama meclis açılalı 3 hafta oldu, adı bile anılmıyor. sayın bakanım bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan tazminat yasası ne oldu cevaplarmısınız lütfen
    Cevapla