Dev kurumda rüşvet skandalı! Çete çökertildi

TSE’de firmaları oturdukları yerden inceleyip rüşvet alan çete çökertildi.Emniyet,4 ilde yapılan teknik takiple yolsuzluk yapan çete üyelerini takip ederek 12 kişiyi gözaltına aldı

Dev kurumda rüşvet skandalı! Çete çökertildi
Dev kurumda rüşvet skandalı! Çete çökertildi
GİRİŞ 04.10.2017 10:29 GÜNCELLEME 04.10.2017 10:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) firmalara rüşvet karşılığı kalite belgesi veren, üretim yeri inceleme evraklarında ve inceleme için numune alımında usulsüzlük yapan şebeke çökertildi. Şebekenin firmaları kayırdıkları ve denetimlerini kolaylaştırdıkları belirlenirken, şebeke elemanlarının firmalardan para, kıymetli hediyeler ve tanıdıklarına burs aldıkları, tatil giderlerini karşılattıkları tespit edildi. 4 ilde yapılan teknik takiple pazarlık buluşmaları anbean görüntülendi.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine gelen "TSE çalışanları" isimli bir ihbar mektubunda TSE'de çöreklenmiş bir şebekenin sürekli olarak yolsuzluk yaptığı, kamunun imkânlarını kötüye kullandıkları belirtildi. İhbar üzerine polis ismi geçen şahısları ve firma yetkililerini teknik ve fiziki takibe aldı.
 
MAHKEME KARARIYLA TAKİP
 
Gerçekleştirilen çalışmalar sonucu şebekenin TSE'de işlettiği rüşvet çarkı tespit edildi. Teknik takip çalışmaları süresi içinde Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Yozgat'ta firma sahipleri ile TSE çalışanları adım adım izlendi. Alınan mahkeme kararı ile pazarlık görüşmeleri anbean görüntülendi. Takipte TSE'de kurulan şebeke üyeleri ile karşılıklı menfaat temin eden çok sayıda firma tespit edildi. L.U.Ş., A.O.A., Y.Y., İ.U., F.Z.T., Ö.G., M.L.Ç., R.Y.B., T.O.H.,T.Ö., A.A., V.V.E. ve L.A. isimli 13 kişinin kendi çıkarları doğrultusunda ülke gelirlerini hortumladığı belirlendi.
 
OTURDUKLARI YERDEN İNCELEME
 
Devletin imkânları kullanılarak şirketlere ait üretim yeri inceleme evraklarını üretimin yapıldığı yerlere gitmeden düzenledikleri, ürünlerdeki eksikliklere göz yumdukları saptandı. Ayrıca inceleme yapmak için numune alma işini kendileri yapması gerekirken bu şirketlere bıraktıkları, şirketlerinde bu işi kendi menfaatine göre yaptıkları ve devleti zarara uğrattıkları belirlendi. Usulsüzce kalite belgeleri verdikleri görüldü. Şebeke üyelerinin bu usulsüzlüklere karşılık firmalardan para, kıymetli hediyeler, tanıdıklarına burs ve tatil imkânı sağladıkları tespit edildi.
 
TSE RAPORU GERÇEĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
 
TSE Rehberlik ve Denetim Kurulu Başkanlığı'nın hazırladığı raporda ise söz konusu inceleme uzmanlarının soruşturma dosyasında adı geçen firmalar ile bağlantılı çalıştıkları, firmaların denetimden geçebilmeleri için menfaat temin edildiği, firma sahiplerinden rüşvet alıp verildiği tespitlerine yer verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 12 kişi gözaltına alındı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    belediyelerdeki mal alım memurlarının mal varlıklarını bi incelese devlet
    Cevapla
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar da çok üşkağıtcı dolandırıcı hırsız var bu ülke de !
    Cevapla
  • aaa 6 yıl önce Şikayet Et
    firmaların isimlerini de söyleyin gayri
    Cevapla
  • onun için diyoruz 6 yıl önce Şikayet Et
    TSE de helal sertifikası zor. Güven vermiyor.
    Cevapla
  • ataman 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi firmalar. Bilelim. Belki malzemelerini alıyoruzdur.
    Cevapla