Flaş Türkiye açıklaması! Merkel duymasın

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Markus C. Slevogt, "Türkiye'nin potansiyeline yüzde 200 güveniyorum." dedi

Flaş Türkiye açıklaması! Merkel duymasın
Flaş Türkiye açıklaması! Merkel duymasın
GİRİŞ 03.10.2017 16:22 GÜNCELLEME 03.10.2017 16:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Slevogt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman firmaların Türkiye'deki yatırımlarını devam ettirdiğini belirterek, iki ülke arasındaki ticaretin geçen yıl 37,5 milyar euro olduğunu, ikili ticaretin bu yıl 2016'daki seviyede gerçekleşeceğini düşündüğünü, belki çok az düşüş olabileceğini söyledi.

18 yıldır Türkiye'de yaşadığını dile getiren Slevogt, "Türkiye'nin potansiyeline yüzde 200 güveniyorum. Türkiye'nin potansiyeli var. Çünkü genç nüfusa sahip, coğrafi konumu iyi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, farklı sektörlerdeki fırsatları ilerleteceğini ve ekonomisini daha da geliştireceğini belirten Slevogt, Türkiye'nin bir sonraki ekonomik gelişme seviyesine ulaştığını kaydetti. Slevogt, "Türk ekonomisi tamamen yeni bir iş modeli haline dönüşüyor. Kendi rekabet avantajlarını üreten bilgi tabanlı bir ekonomi..." dedi.

"ALMAN AİLE ŞİRKETLERİNİN TÜRKİYE'DE GENİŞLEME İŞTAHI VAR"

Markus C. Slevogt, Türkiye'nin diyaloğu ve iletişimi daha iyi anladığını ifade ederek, "Türkiye, ticari ortaklarını daha iyi anlıyor. Hem Türkiye hem de Avrupa ülkelerinin beraber doğru adım attığını görmek isterim. Doğru noktaya ulaşmaları için Türkiye ve Avrupa Birliği'nin adım atmalarını ve birbirlerini daha iyi anlamalarını isterim." şeklinde konuştu.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'na üye Türkiye'de 860 şirket bulunduğunu belirten Slevogt, Türkiye'de en fazla yatırımın Almanlar tarafından yapıldığını söyledi.

Slevogt, Türkiye'de "gizli şampiyonlar" olarak adlandırılan Alman aile şirketleri olduğunu ifade ederek, "Alman aile şirketlerinin Türkiye'de daha fazla genişleme iştahı var." dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    aman kk bunu duymasin kahrindan olur
    Cevapla
  • Mustafa48 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle, aklı başında bir Alamana denk geldik
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hanz boşuna hasana saldırmıyor demek hans bile dile getiriyor bizim içerdeki hanzlar niye anlamıyor birde sayın hanz bizim içerdeki makerlere pardon hanzlarada anlatsan belki size inanırlar bize inanmıyorlarda
    Cevapla