Erdoğan'dan altın sahiplerine flaş çağrı!

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.10.2017 12:30 GÜNCELLEME 03.10.2017 13:23
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulamasını çok değerli bulduğunu ifade ederek, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması çağrısında bulundu.

Konuşmasında faizlerdeki düşüşün istedikleri noktada olmadığını belirten Erdoğan, "Faizlerdeki düşüşü başaramazsak birçok musibet bizi beklemektedir. Bunu bir defa halletmemiz lazım. Piyasa faizinin yüzde 20 olduğu ülkede yatırımcı yatırım yapabilir mi? Ondan sonra lanetle de karşı karşıya kalırız. Birçok sefil ailelerle de karşı karşıya kalırız. Faiz lobilerinin yaklaşımları ile adım atamayız. Onlarla adım atarsak sadece onları ihya ederiz' dedi.

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarına da dikkat çeken Erdoğan, "Enflasyonda hala düşüşü sağlayamıyoruz, yüksek faiz sebebiyle. Bu benim iddiam. Yüksek faiz asla enflasyonu aşağı çekmeyecektir. Bunun kararını öyle veya böyle vermemiz lazım. Doğru orantılıdır, faiz düşerse enflasyon düşer. "Şu anki anlayış ters orantılıdır", hayır ya ters orantılı değil, gördük" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; 

Yılın ilk yarısında iç talepte görülen olumlu seyir ve ihracattan gelen katkı da bizim için önemli. Bölgemizde uzun zamandır süren krizlere rağmen, faaliyet alanlarını sürekli genişleterek bu başarıyı gerçekleştiren ihracatçılarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. 2018-2020 dönemine ilişkin orta vadeli programın daha cesur hazırlanmasından memnuniyet duydum. Yüzde 5.5'luk büyüme hedefi memnuniyet vericidir. Kamu özel işbirliği projelerinin ekonomik faydalarının karşılaştırmasını sadece maliyetle sınırlı tutmamalıyız. Erken tamamlandıkları gerçeğine dikkat etmeliyiz. 

VARLIK FONU AÇIKLAMASI

Varlık Fonu'nun henüz istediğimiz bir kapasiteye kavuşmadığı da gerçektir. Varlık Fonu'nun büyüme için ihtiyaç duyacağımız yatırımların en önemli destek unsuru haline getirileceğini umuyorum. 

VATANDAŞA 'ALTIN' ÇAĞRISI

Altın tahvili ve altında dayalı kira sertifikası uygulamasını çok değerli buluyorum. Yastığın altında veya kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz. Ekonomimize kazandırılmasına imkan sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda o altın sahiplerine de değerlendirme noktasına çok şeyler kazandıracağına inanıyorum. Vatandaşlarımızı ülkenin gelişmesine katkı sağlamasına davet ediyorum. 

İstihdam konusundaki hedeflerimizi yüksek tutmalıyız. 

George Orwell, Hayvan Çiftliği kitabında mesela BM'nin 5 ülke ile sınırlanan sistemini eleştirir. Orwell bir başka kitabında ise "bir babanın işsiz kalması eve belirli bir gelirin girmemesinin ötesinde çocuklarının oyuna katılamaması, karısının itibar kaybetmesi ve kendisinin de artık sokağa çıkamaması demektir" diyor. Bizim de "insanı yaşat ki devlet yasaşın" demekle istatistik olarak belirtmekle birlikte bir insan olduğunu da asla unutmamalıyız. 

İşsizlik sigortasından, yaşlılık aylıklarına kadar insanımızın hayatına dokunan her konuya özel ehemmiyet vermeliyiz. 

VERGİ ARTIŞI

İcap ettiğinde vergi artışı yapılmaz mı elbette yapılır. Ama bir şartla: Ortaya çıkan yükü doğru hesaplayarak, millete bunu en başta izah etmemiz, insanları, yapacakları fedakarlıkla elde edilen kaynağı nereye kullanacağımıza ikna etmemiz şartıyla tabii ki bunu yapabiliriz. Aksi halde "ben yaptım, oldu" anlayışına ekonomi politikalarında da yer yoktur. 

YORUMLAR 61
  • süleymanBABA 6 yıl önce Şikayet Et
    milletin altınları ile ekonomide anlık çıkışlar olur.sadece kendimizi kandırır dururuz.sanayi-üretim-tarım gelişmedikçe hiçbirşey fayda etmez
    Cevapla
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    ttnet bir el atsanız adamlar uçuyor, borç bildirimi yapmadan, yeri adresi tlf bilgisi varken ilamsız icra takibi kanunimi, vs vs halkı galeyanamı getirmek istiyorlar yoksa fetöcülerin elindemi zulme rıza zülümdür.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletin yaptığı binlerce gereksiz harcamaları,makam arabalarınızdan ödün verin.Yok illa halktan fedakarlık istiyorsunuz.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    2- Bazı konuşmalarınızda kadın istihdamında AB seviyesini yakalayacağız deyip duruyorsunuz. a- Kadının iş piyasasına sokulması kaptalizm için ucuz emek gücüdür ve sadece patronların karını arttırır! b- Kadının işe sokağa bu kadar çıkması sadece ahlakın bozulmasını hızlandırıyor, boşanmaları, aldatmaları arttırıyor. 3- diyorsunuz ki işsiz baba "bir babanın işsiz kalması çocuklarının oyuna katılamaması, karısının itibar kaybetmesi ... demektir" o halde deyin ki işsiz baba kalmaycak. Kadın istihdamına değil babaların istihdamına destek verin, önceleyin.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, 1- Bankalar milyarlarca TL kar açıklıyor. O zaman BES, altın tahvili vs gibi sistemlerle milleti nedne bankalara yönlendirip duruyorsunuz. Faizi düşürmek istiyorsanız devlet olarak siz BES kesintilerini ve altını alın vatndaştan %10 faizle yatırımcıya verin. Biz de sizi bilelim size güvenelim neden daime bankalara kazandırıyoruz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle