Baz istasyonları için izin şartı kalkıyor

Baz istasyonunda belediyeden izin şartı kalkıyor. BTK, sertifika verip “Uygun” diyecek. Binaya kurulum için kat maliklerinin tamamı yerine 3’te 2’sinin onayı yetecek.

Baz istasyonları için izin şartı kalkıyor
Baz istasyonları için izin şartı kalkıyor
GİRİŞ 01.10.2017 09:12 GÜNCELLEME 01.10.2017 13:49
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Belediyelerden yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni alınmadan baz istasyonu kurulabilecek. Binaya baz istasyonu kurulurken, kat maliklerinin tamamı yerine 3’te 2’sinin onayı yeterli olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konuyla ilgili olarak, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle, baz istasyonu kurulurken yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni alınması uygulamasına son verildi. Bu değişiklikle GSM operatörleri baz istasyonu kurarken belediyelerden izin almaktan kurtulacaklar. Ruhsatı olmadığı gerekçesiyle sökülme tehlikesiyle karşı karşıya kalan mevcut baz istasyonları da sökülmekten kurtulacak.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu (BTK) tarafından güvenlik sertifikası verilmesi yeterli olacak. BTK güvenlik sertifikası verirken baz istasyonunun park bahçe gibi yerlerde olup olmamasına dikkat edecek.

Baz istasyonları konusunda GSM operatörlerine sağlanan ikinci kolaylık ise binalarda kat maliklerinin tümünün onayını alma zorunluluğunun kaldırılması oldu. Kat maliklerinin 3’te 2’sinin onayı alınarak baz istasyonu kurulabilecek.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 19
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşı koruyun GSM şirketlerini değil. Düzenleme eskisi gibi kalmalı.
    Cevapla
  • baybars 6 yıl önce Şikayet Et
    Böylesine insan sagligini ölumcul hastaliklarla tehdit eden baz istasyonlari insanlarin yasamadigi yerlere konulmali yada tamamen yasaklanmali.Bu alinan yanliş karari hicbir sekilde onaylamiyorum.
    Cevapla
  • EKİNOKS 6 yıl önce Şikayet Et
    Cep Telofonun Sinyallerinin Hatta Gece Yatarken Odamızdan Uzak Tutmamızı Ve Hatta Konuşurken Bile Birdakkadan Fazla Olmaması Konusunda Bile İnsan Sağlığı Üzerinde Dem Vuran Yetkililer Bu Tür Bir Serbestliğe Müsade Ediyorlarsa Ya Akıllarından Yada Vicdanlarından Şüphe Etmemek Elde Değil
    Cevapla
  • i genç 6 yıl önce Şikayet Et
    sacmalık bunları duzenleyenler nerde yasıyorlar merak edıyorum park bahce den uzak olacak pekı hastane okul bına apartman buralarda ınsan yasamıyor mu
    Cevapla
  • olcay vural 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim binada var kimsenin izni alinmadi ne yapmaliyiz
    Cevapla
  • ağzıolankonuşuyor 6 yıl önce Şikayet Et
    İmza toplayıp kaldıracaksınız
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    parasını alıyosunuz ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle