Rusya'dan flaş açıklama! Türkiye'den kapora aldık

Kremlin'den yapılan açıklamada Türkiye'nin S-400 füzeleri için kapora verdiği belirtildi.

Rusya'dan flaş açıklama! Türkiye'den kapora aldık
Rusya'dan flaş açıklama! Türkiye'den kapora aldık
GİRİŞ 29.09.2017 12:33 GÜNCELLEME 29.09.2017 13:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın TASS haber ajansında yer alan habere göre, Kremlin Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemi için kapora verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 füze savunma sisteminde anlaşmanın tamamlandığını ve Ankara'nın kapora ödediğini ay başında duyurmuştu. Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, "S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. gerek sayın Putin'in, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığı var" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'den tepki, NATO'dan olumlu mesaj

NATO'nun en büyük üyesi ABD, Türkiye'nin hamlesi için bazı çekinceleri olduğunu vurgulamıştı.

Türkiye'nin Rusya'dan füze savunma sistemi satın almasına NATO'dan ilk tepki 14 Eylül’de gelmişti. Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir" sözleriyle Ankara'ya olumlu mesaj göndermişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    güçlü bir ülke olmak. için. iyi bir. adım
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Birlik olamıyoruz olsak da kendimiz yapsak ama turkiye düşmanı iç hain çok artısın lüks arabalara yüzde 300 olsun ecnebi hayranı millet olduk kurtulmak lazim bir olmak kardeş iz biz ümmet iz biz
    Cevapla
  • pusula 6 yıl önce Şikayet Et
    abd den uçak rusyadan füze aldık. vergilerin sebebi anlaşıldı.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Dusmana muhtac olmaktansa vergiyi de seve seve veririm avrupa tabancaya bile ambargo koyarken benim askeri silaha techizata ihtiyacimiz var bunlar bedava yapilmiyor alinmiyor
    Cevapla