Torbadan telefon faturanıza indirim mi çıktı?

Telekom sektöründe tek ÖİV ve sabit oranlı telsiz ücreti uygulanması planlanıyor; telefon faturalarınız düşecek.

Torbadan telefon faturanıza indirim mi çıktı?
Torbadan telefon faturanıza indirim mi çıktı?
GİRİŞ 28.09.2017 12:31 GÜNCELLEME 28.09.2017 12:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Torba düzenleme Özel İletişim Vergisi'ni (ÖİV) de tek orana sabitliyor; cep telefonu faturalarınız düşecek. Ayrıca tek oranlı telsiz ücretinin telekomünikasyon sektöründe yatırımları desteklemesi bekleniyor.

Yeni dönemde 1999 yılında Marmara Depremi ardından başlayan ve geçen 18 yılda yakaşık bir hesapla 60 milyar liraya ulaşan ÖİV de değişiyor.

ÖİV için planlanan değişiklikle yüzde 7,5'lik tek oran uygulanacak.

BUGÜN NE ÖDENİYOR?

Mevcut durumda ise yüzde 25, yüzde 15 ve yüzde 5'lik üç ayrı ÖİV oranı bulunuyor. Cep telefonu görüşmelerini kapsayan mobil elektronik haberleşmeden yüzde 25, sabit telefonlarla birlikte uydu ve kablodan verilen radyo-televizyon yayınlarından yüzde 15, kablolu, kablosuz ve mobil internetten ise yüzde 5 ÖİV alınıyor.

Yüzde 7,5 ÖİV, telefon ve televizyon için ödenen vergiyi düşürürken sadece ses kullanımında hem cep hem de sabit ev ve iş telefonu faturalarını düşürecek. İnternet için ödenen ÖİV'de ise 2,5 puan artışa neden olacak.

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 2
  • selami ekici 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ne be dalga geciyolar aklimizla bu zamlar garibanlari sikintiya sokuyor zengine bisy olmaz zengin is adami kullandigi herseyi gider gosteriyor vergiden dusuyor gariban vatani icin tanklara kendini siber ediyor ve bu insanlar zamlarla odullendiriyor
    Cevapla
  • 1 dusecek 10 artacak 6 yıl önce Şikayet Et
    telsiz ucreti 1 lira bunu dusursen ne olacak sanki otv ye yuzde 40 zam yap 500 lira olsun telsiz ucretlerinde indirim yap 0.5 tl yuzde 1000 fark var 1 indir bin arttir
    Cevapla