Dünya devi açıkladı! Dolar 3.35...

Societe General Gelişen Ülkeler Strateji Direktörü Phoenix Kalen kur konusunda iyimser.

Dünya devi açıkladı! Dolar 3.35...
Dünya devi açıkladı! Dolar 3.35...
GİRİŞ 14.09.2017 11:31 GÜNCELLEME 14.09.2017 11:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Societe General Gelişen Ülkeler Strateji Direktörü Phoenix Kalen Bloomberg HT'ye dolar/TL beklentisini anlattı.

Yılın ilk çeyreğine kadar TL'de değer kazancı beklediklerini belirten Kalen Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının yanı sıra hükümetin kredi teşviklerinin gelecek birkaç çeyrekte de sürebileceğini, bunun da para birimine yansıyacağını söyledi.

Kalen "Bu nedenle TL'de değer kazancının süreceğini düşünüyoruz. Dolar/TL  için yıl sonu beklentimiz 3.35, 2018'in ilk çeyreğinin sonunda ise 3.25 seviyesinde yatay seyir bekliyoruz" diye konuştu.

Bugün TCMB'den faiz oranlarında bir değişiklik beklemediklerini ifade eden Kalen "Merkez Bankası'nın ihtiyatlı olduğunu düşünüyoruz. Yüksek enflasyon da hala sıkı para politikasını gerektiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

YORUMLAR 5
  • memo. 6 yıl önce Şikayet Et
    3 ü bile görebilirdik,hükümetin faizlaeri düşüreceğiz açıklamasıyla yeniden artışa geçti demekki düşmesi istenmiyor.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar dedigimiz sey aslinda bos bir kagit karsiligi olmayan tek para birimi her paranin karsiligi merkez bankasinda bulunan altin iken dolarin karsiligi yok bas basabildigin kadar butun dunyada dolassin dursun
    Cevapla
  • Abdülhak 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin iç borçlanma sebebi ile faiz dengelerini değiştireceği hesaba katılırsa millet fed kararlarını beklemeden dolar bozdurma yoluna gideceği için dolar 3.20 ler seviyesine en fazla 3ay içinde iner.
    Cevapla
  • Efedayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Balon patlayınca doların sıfıra düştüğünü de herkes görecek. ( Bkz.William White)Ayrıca bitcoinde,euroda ,emlakta da balon var...
    Cevapla
  • realite 6 yıl önce Şikayet Et
    orta vadede 4.5 ve 5 tl.
    Cevapla