Apple'a yeni günde şok! Tanıtım yapıldı ama...

Apple'ın Salı günkü ürün tanıtımı, yatırımcılardan umulan rağbeti görmedi. Şirketin hisseleri ABD borsasının açılması ile sert düşüşe geçti.

Apple'a yeni günde şok! Tanıtım yapıldı ama...
Apple'a yeni günde şok! Tanıtım yapıldı ama...
GİRİŞ 13.09.2017 18:22 GÜNCELLEME 13.09.2017 18:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dün yeni akıllı telefon modellerinden iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8  Plus'ı tanıtan Apple'ın hisse başına değeri düşmeye devam ediyor.

Apple'ın hisse senetleri, CEO Tim Cook'un giderek artan rekabeti savuşturmayı hedefleyen yeni ürününü dün tanıtmasının hemen ardından yüzde 0.4 gerilemişti. 

ABD borsalarının bugün açılması ile şirketin hisselerindeki değer kaybı daha da arttı. Açılışta yüzde 1,2 kayıp yaşayan Apple hisseleri şu sıralar günlük bazda yüzde 1,62 düşüşle 158,31 dolardan işlem görüyor.

Apple hisseleri bu yıl yüzde 40 değer kazanmıştı. Yeni ürünlerin satışları destekleyeceğine yönelik iyimserlik de Apple hisselerinin yükselişinde kısmen etkili olmuştu. 

ABD BORSALARI KARIŞIK AÇILDI

Öte yandan New York borsası güne karışık seyirle başladı. Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 11,18 puan (yüzde 0,05) artışla  22.130,04 puana yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi ise 1,82 puan (yüzde 0,07) düşüşle  2.494,66 puana, NasdaqTeknoloji Endeksi de 13,52 puan (yüzde 0,21) değer kaybıyla 6.440,76 puana geriledi. Böylece, her iki endeks dünü rekor seviyelerden tamamladıktan sonra bugüne kayıplarla başladı. 

YORUMLAR 10
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu lanetli canlıların yaptırdığı yaptığı bu cihazları satın almak bile müslüman din kardeşlerimize kurşun sıkmaya eş değer ...Ayrıca nedir bu iphone çılgınlığı en pahalı telefon ama nankörlükte sınırsız hiç bir cihaza uyum sağlamayan saçma bir cihaz ..Şahsımca hiç kullanmadım bedava verseler alıp kullanmam alır kırarım.. Bu cihazları almakla hem kendinizi aşağılarsınız hemde ortadoğu ve tüm dünyadaki Müslüman kanına girersiniz...
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    iphone 7 daha iyi. milleti kazıklıyor bu apple. üstelik yeni fiyatı da 7 bin civarı... iphone yakında batacak zaten. rakiplerine karşı çok zayıf bilginize..
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    rakibleri tam ekran yapıo beyefendiler 7 nin aysını piyasaya sürüyor 8 die birde ucundan bi tam ekran yapmjşlar 8 tutmaz deyim burdan sağlam zarar 7 olan 8 almaz çok saçma olur
    Cevapla
  • yunus ATMACA 6 yıl önce Şikayet Et
    Her defasında bir tuşu saga bir tuşu sola koya koya çıkardığınız modellerle insanları buraya kadar tuş ettiniz artık yeter insanlarda uyansın artık.
    Cevapla
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    hep kazanılmaz kaybetmeyi de öğrenmek gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle