Dünya devlerinden üst üste flaş Türkiye açıklaması

TÜİK'in bugün açıkladığı 2. çeyrek GSYH büyüme rakamları sonrasında Goldman Sachs ve Morgan Stanley'den üst üste açıklamalar geldi.

Dünya devlerinden üst üste flaş Türkiye açıklaması
Dünya devlerinden üst üste flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 11.09.2017 17:02 GÜNCELLEME 11.09.2017 17:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Goldman Sachs, baz etkisine bağlı güçlü büyümenin 3. çeyrekte de devam etmesinin beklendiğini bildirdi.3. çeyrekte ekonominin baz etkisinin yardımıyla yıllık bazda yüzde 7,0'a varan bir büyüme gösterebileceğini ifade eden Goldman Sachs, 4. çeyrekte büyümenin yavaşlayacağı beklentisini ve 2017'in tamamı için yüzde 5,0 olan büyüme tahminlerini değiştirmediklerini vurguladı.

"Büyüme, daha as destekleyici baz ve zayıf Türk Lirası'nın net ihracata etkisinin azalmasına bağlı olarak 2018'e giderken ılımlı olmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulunan Goldman Sachs, büyüme görünümünün otoritelerin ekonomik kararlarına yakından bağlı olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Goldman Sachs, Kredi Garanti Fonu gibi destekleyici tedbirlerin uzatılması veya ek kamu harcamaları yapılması halinde büyümenin 2018'de yüzde 3,5 olan beklentilerinin üzerine çıkabileceğini de ifade etti. 

Morgan Stanley de tahminini yükseltti

Morgan Stanley, Türkiye için 2017 yılı GSYH büyüme tahminini güçlü kredi büyümesinin etkisiyle ilk 6 ayda yaşanan güçlü büyümenin ardından yüzde 3,3'den yüzde 4,3'e çıkardı.

Morgan Stanley yaptığı değerlendirmede, "Kaldıraç, istihdam ve güven göstergeleri, özel sektör tüketiminde büyümenin 2017'nin ikinci yarısında da büyük oranda güçlü olmaya devam edeceğine işaret ediyorlar. Buna bağlı olarak da bez 2017 için GSYH büyüme tahminimizi yüzde 1 artırarak yüzde 4,3'e yükselttik" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Kalem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıl önce nasıl açıklama yapiyordunuz. Ne oldu da 180 derece döndünüz . DURMAK YOK YOLA DEVAM REİS
    Cevapla
  • dna 6 yıl önce Şikayet Et
    bizi izlemeye devam edin..
    Cevapla