Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş Varlık Fonu açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, Varlık Fonu'ndaki görev değişimini yorumladı. Karahan, "Varlık Fonu'nda kişilerden ziyade hizmetler önemli" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş Varlık Fonu açıklaması!
Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş Varlık Fonu açıklaması!
GİRİŞ 08.09.2017 12:30 GÜNCELLEME 08.09.2017 12:30

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, Bloomberg HT'de Varlık Fonu'ndaki görev değişimini yorumladı. Karahan kişilerden ziyade yapılan hizmetlerin önemli olduğunu söyledi.

Karahan "Varlık Fonu'nun Türkiye ekonomisinin geleceğine anlamlı katkı yapması bekleniyordu ama geçen süreçte birçok sıkıntılı dönem yaşadık. Oraya odaklanmak arka planda kalmış olabilir, bazı gecikmeler yaşandı. Bir strateji çizilmişti ama ilerleme olmadı. Elbette Mehmet Bostan da bu projeye oldukça emek harcamıştır. Bundan sonra neden bir değişim yapıldı, nasıl ilerler hiç birimiz net bir bilgiye sahip değiliz. Ama kişilerden ziyade Varlık Fonu'nun Türkiye'ye yapacağı hizmetler önemli olacaktır. Burada amaca odaklanmak önemli. Durumun biraz netleşmesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevinden alınmış, yerine vekaleten Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ atanmıştı. Türkiye Varlık Fonunun Yönetim Kurulu, Mehmet Bostan, Himmet Karadağ, Kerem Alkin, Yiğit Bulut ve Oral Erdoğan'dan oluşuyordu.