Başbakan Singapurlu iş adamlarına bu çağrıyı yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Singapur İş Forumu'nda konuştu.

Başbakan Singapurlu iş adamlarına bu çağrıyı yaptı
Başbakan Singapurlu iş adamlarına bu çağrıyı yaptı
GİRİŞ 21.08.2017 10:26 GÜNCELLEME 21.08.2017 10:56

Başbakan Binali Yıldırım, Uzakdoğu ziyaretleri kapsamında bir araya geldiği Singapurlu iş adamlarına seslendi. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Ben buraya terlemek için gelmedim. Türkiye ile Singapur arasında büyük fırsatlar var. Pek çok iş alanı var. Bunları Singapurlu iş adamları Türk iş adamlarıyla gerçekleştirebilirler. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye son 15 yılda bir destan yazdı. Her yıl ortalama yüzde 5-6 arasında büyüme sağladık. Ama burada bitmiyor. 

Suriye'de Irak'ta ömür boyu bu karışıklık devam edecek değil. Oradaki yaraların sarılması, oradaki insanların geleceğe hazırlanması büyük gayretler gerektiriyor. Singapur güçlü finans kaynağına sahip.Türk mütehahitleri Çin'den sonra geliyor. Tecrübe yetişmiş iş gücü finansal imkanlarla bir araya gelince çok güzel işler başarılabilir. Türkiye'nin dünya çapında gelişmiş bir hava yolu var. Dünyanın 236 noktasına direkt uçuklarımız var. Singapurla direkt uçuşlarımız var. Yeni havaalanı açıldığında bu daha da artacak.

Uzakdoğuya Singapur üzerinden ulaşacağız. Ortadoğuya da Türkiye ile ulaşılacak. Singapurla birbirimize benzer özelliklerimiz var. Bunu bir sinerjiye ve katma değere dönüştürme şansımız var. İş adamlarımız için güven ve öngörülebilirlik gerekiyor. Türkiye'ye geçtiğimiz sene demokrasiyi yok etmek, Cumhurbaşkanı ve hükümeti yok etmek için bir girişim başlattı. Ancak vatanını seven Türk milleti bunu defetti. Biz o günden sonra dostlarımızı tanıdık. Singapur gerçek dostlarımızdan biriydi. Dışişleri Bakanı hemen Türkiye'ye geldi. Bunun için de teşekkür ediyorum. Geçen yıl bu darbe girişimine rağmen yüzde2.9 büyüme sağladık. Bu yıl yüzde 7 civari bir büyüme öngörüyoruz.

Bundan sonraki gelecek 10 yıllarda en istikrarlı ülke Türkiye olacak. Biz bir anayasa değişikliği yaptık. Okumadan bilgisi olmadan bilgisi olmadan ilgisi olanlar oldu. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Demokrasi dışı girişimler ülkemizde yaşanmasın diye yaptık.