Bülent Tüfenkci: O ülke bize şantaj yapıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Almanya'nın siyasi denebilecek bir takım tehditlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın hesaplarını yaptığını söyledi.

Bülent Tüfenkci: O ülke bize şantaj yapıyor
Bülent Tüfenkci: O ülke bize şantaj yapıyor
GİRİŞ 18.08.2017 14:18 GÜNCELLEME 18.08.2017 14:19

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Suriye'de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlerden, Irak'ta Türkiye aleyhine operasyon yapmaya çalışanlara kadar tutun da işte son zamanlarda Almanya'nın Türkiye aleyhine başlattığı siyasi şantaj diyebileceğimiz birtakım tehditler, ekonomik tehditlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın hesaplarını yapmaktadırlar.' dedi.

Bakan Tüfenkci, bir restoranda merkez Battalgazi ilçesinin mahalle muhtarlarıyla düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, her fırsatta vatandaşlarla, muhtarlarla birlikte olmaya çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin yoğun gündemi arasında Malatya'nın gündemini de atlamamaya çalıştıklarını belirten Bakan Tüfenkci, kentteki sulama probleminden haberdar olduklarını ve bunun çözümü için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin gündeminin hızlı değiştiğine dikkati çeken Tüfenkci, "Baktığımız zaman bulunduğumuz coğrafya itibarıyla gerek komşulardan kaynaklanan risklerle, gerekse dünyadaki gelişmelere paralel olarak, Türkiye üzerinde hesapları olanların, bu hesapları ve planlarını sürekli uygulamaya koymak için fırsat kolladıklarını görüyoruz. Suriye'de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenler, Irak'ta Türkiye aleyhine operasyon yapmaya çalışanlara kadar tutun da işte son zamanlarda Almanya'nın Türkiye aleyhine başlattığı siyasi şantaj diyebileceğimiz birtakım tehditler, ekonomik tehditlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın hesaplarını yapmaktadırlar. Oysa Türkiye geçmişten almış olduğu güçle, medeniyetiyle, insan kaynaklarıyla, insanıyla bu toprakların has özellikleriyle ekonomik tehditlere de şantajlara da boyun eğecek bir ülke olmadı. Bundan sonra da olmayacak." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin her geçen gün daha fazla artırılması gerektiğine değinen Bakan Tüfenkci, ülke insanının birbirine daha fazla sahip çıkması ve inanmasını istedi.

Tüfenkci, yaşanan sorunların birleşerek çözülmesinin daha faydalı olacağını belirterek, insanların bir yerde olması gerektiğinde ise toplumun tüm kesimlerinin orada birleşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve muhtarlar katıldı.

KAYNAK: AA