Emekliye bayram avansı müjdesi

Maaşın 3 katına kadar avans çalışması, emeklileri heyecanlandırdı.

Emekliye bayram avansı müjdesi
Emekliye bayram avansı müjdesi
GİRİŞ 18.08.2017 10:31 GÜNCELLEME 18.08.2017 11:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emeklilerin nakit sıkıntısı ihtiyacını faizsiz parayla karşılamasına imkan verecek uygulama merakla beklenirken, avansın özellikle bayram dönemlerinde verilmesi gündemde.

Böylece emekliler, bayram dönemlerinde ortaya çıkan nakit ihtiyacını avans ile karşılayacak.

Geri ödemeyi de uzun vadede yapacak. Halen avans sistemi emekli maaşının bağlanmasını bekleyenler için uygulanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşı 90 gün içinde bağlanamayan emeklilere talepleri halinde net asgari ücretin 3 katına kadar avans ödemesi gerçekleştiriyor.

36 AYA VARAN TAKSİT

Bu uygulamanın benzerinin mevcut emekliler için de hayata geçirilmesinin gündeme gelmesi, büyük yankı uyandırdı. Emekliler, heyecanla avans uygulamasının hayata geçirilmesini bekliyor.

Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK avans verecek. Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.

Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

NASIL UYGULANACAK?

Avansın özellikle bayram dönemlerinde uygulanması gündemde. Bayramlarda harcamaları artan emeklilerin avansla rahatlatılması üzerinde duruluyor.

Uygulama hayata geçerse, isteyen emekliler bayram öncesinde SGK'ya yazılı başvuru yaparak avans talebinde bulunacak. SGK da maaşın 3 katına kadar avansı emeklilerin maaş hesaplarına yatıracak.

Böylece emekliler bayram dönemlerini rahat geçirecek. Avans da maaştan uzun vadede küçük taksitlerle kesilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • ergin 6 yıl önce Şikayet Et
    emekliye avans vericegine ikramiye verin.avans=borç
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece bankamatiklerde bir sgk menüsü açılsın miktar yazılsın ve taksit bedeli belli olsun. SGK kullananı bilsin. banka para kazansın. müşteri mutlu olsun. bu kadar basit işi yokuşa sürmek niye? hatta bankaların bile kafası basmıyor. tanımla emekli müşterine krediyi maaş belli. kesinti belli. yatar yatmaz paranı tahsil et kalanını ver. ben mi vereyim bu aklı size...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    her bişey belli. tanımlat bankalara maaşların 3 katını 15 gün içinde alan alır almayanın ki kapatılır. sonraki bayrama açılır. bu sürede banka kesintiyi belirler. senden gelenden düşer. kalanını müşterisine verir. ne dilekçe derdi nede bu kadar rezillik olur. bankada toplam üzerinden bir defada cüzi bir miktar % 0.5 gibi komisyon alır kimse de buna itiraz etmez gibi. Yani 6 bin tl den 30 tl işlem bedeli alır.
    Cevapla