1 Ocak'ta başlıyor! 1411 TL ödenecek

Prim borcu olan esnafa sağlık müjdesi için çalışmalar sürerken, işsizlik maaşı uygulaması da 1 Ocak’ta hayata geçiyor. Sistem ile esnaf, 1411 lira işsizlik maaşı alabilecek.

1 Ocak'ta başlıyor! 1411 TL ödenecek
1 Ocak'ta başlıyor! 1411 TL ödenecek
GİRİŞ 10.08.2017 09:15 GÜNCELLEME 10.08.2017 09:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümet, prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamayan esnafa müjde hazırlığı yaparken, 1 Ocak'ta hayata geçireceği uygulama ile de işi bozulanlara maaş imkanı sağlayacak.

Meclis'ten geçen ve 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeyle, işyerini kapatan ya da zor durumda kalan Bağ-Kur'lulara belirli bir süre destek sağlamak amacıyla Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Sandık primi, sigortalının prime esas günlük kazançlarından, yüzde 2 sigortalı ve yüzde 1 devlet payı olarak ödenecek.

Mevcut prime esas kazanç alt sınırına göre, esnaf aylık en az 35.55 lira, devlet de 17.77 lira verecek. 10 aya varan süreyle ödenecek maaşın günlük tutarı, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama kazancının yüzde 40'ı kadar olacak.

Ancak ödenek, asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80'ini geçemeyecek. Mevcut asgari ücrete göre hesaplama yapıldığında; aylık en az 705.60, en çok bin 411 lira işsizlik ödeneği verilecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 6
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah suistimal etmezler..Bizde nedense hep hak etmeyenler faydalanıyor..sesi soluğu çıkmayan,esnaf olsun,işçi olsun,emekli olsun bakakalıyor!
    Cevapla
  • hakan er 6 yıl önce Şikayet Et
    tarım yok dinilcek kadar azaldı yeni iş imkanları ne olabilir tarımı açın toprak reformu yapın dışardan gıda alımını kotalayın üretücü cifciye garanti getiein bak nasıl işsiz azalıyor 150 tl iş yapıyom 100 giderim oluyor peki kalanla bağkurmu ödüyeyim evimi geçindireyim ALLAHIM zengin sensin adalet sensin mülkü sahibi sensin sana teslim oldum devlet işte esnafın hali
    Cevapla
  • Atom 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep yeni fabrika ve iş yeri açanlar için ama eski esnaf için bir şey yok, daha önce verilen faizsiz denilen kredilerde aslında faizsiz değil, farkı sadece faizi devlet üstleniyordu ama faizi kim üstlenirse üstlensin verilen krediye faizsiz denilemez . Ayrıca doğu ve güney doğu da ki esnafın hem sgk hemde bağkur ücretleri düşürülmeli, çünkü doğu ile batının ciroları ve karları bir değil. Hele Suriye sınırı illerinin esnafını bir gezin durumu anlarsınız.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf mı kaldı? Memura işçiye fabrika sahibi büyük adamlara her zaman kolaylıklar yapıldı ama esnaf ölüyor...
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Semptomları düzeltmek yerine kalıcı çözümler sunmak gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle