Dubai devinden Türkiye'ye bir yatırım daha!

Dubai merkezli girişim sermayesi şirketi Abraaj, bu yıl Türkiye'de bir yatırım daha gerçekleştirecek.

Dubai devinden Türkiye'ye bir yatırım daha!
Dubai devinden Türkiye'ye bir yatırım daha!
GİRİŞ 27.07.2017 16:56 GÜNCELLEME 28.07.2017 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şirketin yönetici direktörü Omar Syed, radarlarında güçlü şirketler olduğunu ve "bu yıl kısa süre içinde" yeni bir satın alma açıklayabileceklerini söyledi. 

Abraaj, lojistik şirketi Netlog’da "önemli bir azınlık hissesi" satın almıştı. Finansal ayrıntılar açıklanmadı ama Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gökalp Çak, 21 Haziran’da yaptığı açıklamada, payın yüzde 21 olduğunu belirtti.

Abraaj, Netlog dahil 3 yatırım için Türkiye fonundaki yaklaşık 500 milyon doların 200 milyon dolarından fazlasını kullandı; bu fon daha önce Fibabanka azınlık hisseleri, hepsiburada.com yatırımlarında kullanıldı.

Syed "Abraaj Türkiye Fonu’ndan daha fazla yatırım yapmak için hala önemli miktarda imkanımız var" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'YE 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTI

Abraaj, Türkiye’de bugüne kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı; 5 çıkışla birlikte yatırımcılarına 850 milyon dolar iade etti. Abraaj mevcut yatırımlarında çıkış yapmak için tüm opsiyonları değerlendiriyor, halka arz da bu opsiyonlardan biri. Yakın zamanda Mavi Jeans ve DP Eurasia’da gerçekleşen girişim sermayesi çıkış işlemleri, Türk varlıklarına ilgi yeniden artarken halka arzın çok uygulanabilir bir çıkış yöntemi olduğunu gösterdi.

Syed "Türkiye bizim için uzun vadeli perspektifle yatırım yaptığımız çekirdek ülkelerden biri. Zorlu geçen 2016’nın ardından Türk lirasının dengelenmesi ve Borsa İstanbul’a girişlerin artmasıyla Türkiye ekonomisi yeniden büyüme patikasında" diye konuştu.

KAYNAK: BUSİNESS HT
YORUMLAR 5
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    alcatele ortak olun elektronik üzerinde 1 numara ama değeri bilinmiyor malasef
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular bozuluyor ama boru degil milyar dolar Adi buyuk batili ne getiriyorki bir seferde Sen sonuna bak toplamda ne gelmis o zaman degerlendir londraya on yillardir gidiyor parasi adamin Sabir sabir derim
    Cevapla
  • sağ kanad elemanı 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan elin amarikalısına milyar dolar gidiyor bize de kırınkırtık, sadaka istemiyoruz arkadaşlar, yatırım yapmayın, sadece islamın sancağını 1000 yıldır en önde taşıyan yorgun bitkin düşmüş toparlanmaya çalışan bi ülkeye müslüman ülkeye ucuz yollu 10 15 milyar dolar para girişi, parayı zimmetimize geçirmeyeceğiz sadece şu faiz yükünden kurtulsak yeter, bi el atın şu işe katar, olmamı?
    Cevapla
  • muco 6 yıl önce Şikayet Et
    1 milyar dolar paramı abi ya :(
    Cevapla
  • 9 Kg 6 yıl önce Şikayet Et
    Dubai birleşik Arap Emirliklerinde değil mi?BAE hem bize düşmanlık etsin,hem darbeyi desteklesin biz de TFX savaş uçağı projesine bunları ortak edlim.Mantıklı değilllllll.....
    Cevapla