Ev hanımlarına devlet desteği

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakan Bülent Tüfenkci, ev hanımları için birtakım müjdeler verdi.

Ev hanımlarına devlet desteği
Ev hanımlarına devlet desteği
GİRİŞ 24.07.2017 06:45 GÜNCELLEME 24.07.2017 09:00
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ev hanımlarının emeklerinin ticarileştirilmesine çalıştıklarını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakan Bülent Tüfenkci, “Danışman desteğiyle onları bir araya getireceğiz. Markalar oluşturmaları için bazı vergilerden muaf tutarak teşvik edeceğiz. Satış aşamasında da şirketlerle ve marketlerle anlaşmalarını sağlayacağız” dedi...

Bakan Tüfenkci, Milliyet’e bütün gümrük kapılarının kameralarla tek tek izlendiği Gümrük Muhafaza Komuta Kontrol Merkezi’ni gezdirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üretici ve tüketiciyi etkileyecek, ticareti artırmaya yönelik yeni hayata geçirecekleri teşvikleri ve yol haritasını Milliyet’e anlattı. Ev hanımlarının emeklerinin ticarileştirilmesi ile ilgili ciddi bir proje içinde olduklarını belirtti.

EV HANIMLARI İÇİN MÜTHİŞ PROJE

Ev hanımlarına yönelik proje var mı?

Mesela kadın kooperatiflerini destekleyici çalışmalarımız var. Özellikle ev kadınlarının bir araya gelerek oluşturdukları emeklerinin ticarileşmesi noktasında ciddi bir projemiz var onu yakında sunacağız. 

O iki türlü olacak. Birincisi danışman desteğiyle onları bir araya getireceğiz. Diyelim ki bir köyde marka oluşturmak. Reçelleri çok iyi veya oyaları, iğne işleri iyi. Onları bir araya getirerek küçük bir destek vererek hem satış aşamasında çeşitli büyük şirketlere marketlerle anlaşmalarını, o yerel ürünlerini o köyün markasını, bizim devreye girerek danışmanlarımız aracılığıyla sağlamak. Vergisel avantajlarla onları bazı vergilerden muaf tutarak teşvik etmek istiyoruz. Diyelim ki konusuna göre, kayısı kurusu, şekerini yapıyorsa, bunların fuarının düzenlenmesi, ticaretini teşvik edeceğiz. Danışmanlar, denetmenlerle yapılacak. Kooperatiflerin önündeki en büyük engel denetlenmemesi. Türkiye’nin kooperatif çöplüğüne de dönmesini istemiyoruz. İlçe bazında olabilir. Birçok faaliyeti yapabilir. Üyeleri onlara yönlendireceğiz, yeni kooperatif kurmak yerine. Ana sözleşmelerini bizler hazırlayacağız. Onlar biraraya gelip üretim yapacaklar. Fransa’da Hollandada öyle.

YORUMLAR 26
  • gzntp 27 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep hayaller hayaller Nezaman gerçekleşecek bunlar.
    Cevapla
  • kelleci 6 yıl önce Şikayet Et
    kadının yeri evidir deniliyor ama geçim sıkıntısı olan insanlarımız eşleri çalışmakta şimdi kimse patik hırka örgü fazla ağırlık yok avm ler var ama kadınlara ev hanımlara iş imkanı kesinlikle katılıyorum ama hakkını vercek şekilde yok böyle olacaksa desteklemem 0,10 krş 10 tane iplik gibi el işçilikli işler verenler var topu zarar elektrik ve teslimde sana ait kadın kullanılacaksa enayi gibi karşıyım çünkü kazandığını iş teslim ederken yiyorsun kazanan onlar enflasyon ve hayat şartları iyi hesaplayın bu kadınlar evde ev işlerinde yapıyor..
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçim sıkıntısı yok.Şükürsüzlük var.Kanaat yok.Yetinmek yok.Yukarıya bakıp nefsi hırsa koşturmak yemek içmek gezmek tozmak eğlenmek keyf etmek konfor içinde yaşayıp dünyadan lezzet alma isteği var.Bu nedenle kadınlar çalışmak istiyor..Oysa dünya lezzeti ahiret acılığıdır.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer gerçekten Allah'ın indirdiği kitaba inanıyor şeriatını tasdik ediyorsanız mahrem ve mahremiyet ölçülerini kadın ve erkegin bir toplumdaki görevlerini nasıl ve ne şekilde birarada bulunmaları gerektiğini emir ve yasaklarıda biliyor olmalısınız.Kadın mahremdir.Erkeklerle birarada çalışamaz.Kadınları çalışma hayatından çıkarın erkekler hem iş sahasına iner hemde ahlaksızlıklar azalır..İşler bereketli olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir seçimdir.Var diye arıyorsun.Bayan doktor olmasın şart değil.Erkek doktora mahrem yok zaruri olduğundan artı tıp yemini denen birşey var hasta mahremiyeti var.Nerelerden cımbızla çekip almışsın.Bu şekil daha mı iyi.Kadın çalışınca en basitinden edebi hayayı kaybediyor buna ne diyeceksin?
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş eşlerimiz rahatsızlandığı zaman bayan doktor arıyoruz nasıl olacak bu iş
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumları okuyunca anladım ki size iyilik yaramıyor toplum olarak şükür etmeyi unutmuşuz bugüne kadar gündemde olmayan bir konu ile geliyor hükümet evde oturana maaş istiyorsunuz adam diyor ki evde kendi ürettikleri ürünleri pazarlamalarina yardımcı olup bir çok vergiden muaf tutacağız eli ekmek tutacak diyor cehalet ruhlu vatandaş ise maaş bağlayın diyor nasıl insanlarsınız ya bu devlet evde oturana para verirse milyonlarca çalışan insana haksızlık olmaz mı okumuş ne kadar bayan var kendi projelerini gerçekleştirme fırsatı beğenmediysen sen bilirsin dahil olma olmak isteyenin de şevki ni kirma
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ceğiz, cağız. Hep vadeli çek. Efektif, fiktif konuşmalar. Yap kardeşim elinden tutan mı var!
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar böyle bir uygulama olmadığı için sayın bakanım hemşehrim böyle bir açıklama yapmış kardeşim ne güzel işte belki köylerinde ürün yetismeyen yada tek geçimi tarım olan vatandaşlar fayda görür proje yapım aşamasında rahat ol devreye alacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle