Erdoğan'ın tek sözü yetti! 4 ayda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin istihdam seferberliği meyvesini verdi ve bu yılın ilk dört ayında 1 milyon 488 bin kişiye yeni iş imkanı sağlandı.

GİRİŞ 17.07.2017 15:56 GÜNCELLEME 17.07.2017 22:22
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İşsizlik oranı nisanda bir önceki aya göre 1,2 puan azalarak yüzde 10,5 ile son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat'ta Türkiye Ekonomi Şurasında yaptığı konuşmada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlatmasının ve hükümetin açıkladığı teşvik paketlerinin meyvesi görülmeye başlandı. 

10 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgiye göre Nisan'da işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,2 puan azalarak yüzde 10,5 ile son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu yılın ocak ayında yüzde 13'e yükselen işsizlik oranı, Şubat ve mart döneminde sırasıyla yüzde 12,6 ve yüzde 11,7'ye gerilemişti.

Geçen yıl sonunda 26 milyon 669 bin kişi istihdam edilirken, Nisan sonu itibarıyla 1 milyon 488 bin kişiye ek istihdam sağlandı. Böylece nisan sonunda istihdam edilenlerin sayısı 28 milyon 157 bine ulaştı. Nisan sonunda işsiz sayısı ise 3 milyon 287 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

Tarım dışı istihdam verisi Nisanda bir önceki aya kıyasla 1,4 puanlık düşüşle yüzde 13,7'den yüzde 12,4'e geriledi. 

FETÖ'YE RAĞMEN POZİTİF 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sonrasında ivedi şekilde hayata geçirilen tedbir ve teşvikler sayesinde büyüme başta olmak üzere makro ekonomik verilerde piyasa beklentilerinin üzerinde pozitif seyir gözlendi.

İş gücü verilerinde hayata geçirilen teşvik ve istihdam seferberliği sayesinde 15 Temmuz darbe girişimi öncesi seviyeler görüldü. Geçen yılın temmuz döneminde işsizlik oranı yüzde 10,7, işsiz sayısı 3 milyon 324 bin kişi ve tarım dışı işsizlik oranı yüzde 13 düzeyinde idi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • diyari mevlana 6 yıl önce Şikayet Et
    reis birde idamı çıkar sallandır bu hainleri gönlümüzün imparatoru ol Allah aşkına
    Cevapla
  • h.a 6 yıl önce Şikayet Et
    bankalar cikartmaya devam ediyor .bankalar herzamanki gibi devlet buyuklerini takmiyor.nederlerse o oluyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektörde kendi işçisini işten çıkarmaya mecbur edip yeniden işe almalar yol mu bu rakamın içinde? Tüm bu olanları hükümet bilmiyor mu?
    Cevapla
  • kutuhyali 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman 2milyon işsiz kalmis demek oda olmadigina gore işten cikanlari yazmiyorlar kaç kisi cikti
    Cevapla
  • madves47 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim milleti kandırmayın devlet istihdam diyor kendisi istihdam etmiyor yazık be milyonlar girdi kpss alıma bakıyorsn 2 bin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle