Türkiye ve Rusya'dan tarihi anlaşma

Türkiye, 4 adet S-400 füze bataryası için Rusya'ya ödeme yapmayı kabul ettiği iddia edildi.

Türkiye ve Rusya'dan tarihi anlaşma
Türkiye ve Rusya'dan tarihi anlaşma
GİRİŞ 13.07.2017 17:42 GÜNCELLEME 13.07.2017 17:51
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Üst düzey bir Türk yetkilinin, Türkiye'nin Rusya'nın en gelişmiş füze savunma sistemini elde etmek için ödeme yapmayı kabul ettiği bildirildi.
 
Konunun hassasiyetinden dolayı  isminin verilmemesini isteyen bir  Koreli yetkiliye göre Türkiye'nin önümüzdeki yıl içinde Rusya'dan iki adet S-400 füze bataryası almasını ve ardından da bir S-400 füze batarysının Türkiye içinde üretileceğini bildirdi.
 
Geçtiğimiz günlerde ''Rostek'' Şirketinin Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politikadan sorumlu Müdürü Viktor Kladov, Rusya ve Türkiye'nin S-400 Triumf Uzun menzilli füze sistemlerinin sevkiyatlarına ilişkin kontratın teknik özellikleri konusunda uzlaşmaya vardığını duyurmuştu.
 
Kladov, TASSa yaptığı açıklamada, ''Rosoboroneksport heyetinin Türkiye'ye kontrat konusunda görüşmeler yapmak üzere gidip gitmediği sorusu üzerine, Evet, teknik özellikler konusunda uzlaşmaya varıldı'' dedi.
 
Aynı zamanda kontratın henüz imzalanmadığını da dile getiren Kladov, şunları ifade etti: ''Biz satıcı olarak bu ürünün teknik ve teknolojik açılardan sevkiyatının yapılmasına hazır olduğunu sergiledik, teknik görüşmelerin aslı budur. Ele alınması gereken ticari, parasal, siyasi sorunlar kaldı.'' demişti.

YORUMLAR 23
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    biraz da nükleer bomba alabilsek iyi olurdu
    Cevapla
  • çevik 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Türk İnsanını Baş örtüsüyle.İnançıyla uğraştılar.sağcı-solcu diyerek iki ye böldüler.hep kendi kendimizle kavgaya tutuşdular.bu yüzde Teknolojide geri kaldık ama inşallah bir olduğumuzda neler yaptığmız 15 Temmuzda ğördük
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    önemli oılan türkiye içinde üretilmesi
    Cevapla
  • mehmetb25 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye biz üretmiyoruz diyenlere.Milletimin ürettiği helikopterler savaş gemileri uçaklar nasıl üretiliyor sanıyorsunuz. Dışarıdan ülkemin ihtiyacı olan teknoloji alınır geliştirilir yapılır ve sonra zaten alınan teknoloji için harcanan para misliyle ülkeme geri döner. Asla yeniliklere sırtımızı dönmememiz lazım..
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Raykoya ? Hee üreteceğiz tabi Sen Türk insanını ne sandın!? sizin gibi gezici zihniyetlerin korkusu zaten bu Türkiyenin üretmesi! üreteceğiz_büyüyeceğiz ve 2023 den sonra Türkiyeyi kimse durduramayacak..çünkü abd,ya batıya kölelik zincirleri kırıldı!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle