Cumhurbaşkanı ilk kez açıkladı! Çalışmalar başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Petrol Kongresi'nde nükleer enerji hakkında çok kritik bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.07.2017 13:03 GÜNCELLEME 10.07.2017 15:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cuhmurbaşkanı Erdoğan Dünya Petrol Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez 3. Nükleer enerji santraliyle ilgili çalışma başlattıklarını açıkladı. 

TÜRKİYE ENERJİNİN İPEK YOLU

İlk önceliğimiz Güney gaz koridorumuzdur. TANAP üzerinden ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar küp fayda sağlayacaktır.

Medeniyetlerin buluşma noktası olan Türkiye artık enerji uzmanları tarafından enerjinin ipek yolu olarak isimlendiriliyor. 

ENERJİ BATI'DAN DOĞU'YA KAYDI

Enerji politikaları da Batı'dan Doğu'ya kaydı. Dünyadaki petrol ve doğalgaz fiyatlarının düşmesi ülkemizin enerji ithalat kaleminde gerilemeye yol açmıştır. 

Türkiye'deki büyümenin sürdürülebilir olması için yerli kaynakların kullanılması gerekmektedir. 

Yenilenebilir ve nükleer enerji başta olmak üzere kaynakların çeşitlendirilmesi için çalışıyoruz. 

Karadeniz ve Akdeniz'in güzergahının önemini biliyoruz. Sadece son 1 yılda enerji sektöründe 6 milyar dolar yatırım yapıldı. 

ÜÇÜNCÜ NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ

"Nükleer enerji konusunda da hızlandık. Akkuyu ve Sinop terminallerinin devreye girmesiyle enerjimizin yüzde 10'luk kısmını buradan karşılayacağız. Üçüncü bir nükleer güç santrali üzerinde de çalışıyoruz. Sanayi, tarım, uydu ve haberleşme gibi alanlarda da çalışacağız.

"JAPONYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜK"

Son G20 toplantısında Japonya Başbakanı Abe ile de bunu etraflıca görüştük. Hatta üçüncü bir nükleer güç santrali projesiyle ilgili çalışmalarımızı şimdiden başlatmış bulunuyoruz."

Körfez geriliminin aşılmasını istiyoruz. Bölgemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. 

IRAK'TAKİ REFERANDUMA TEPKİ

Astana görüşmelerinde kayda değer ilerlemeler kaydedildi. Irak'ta ise DAEŞ'le mücadelenin sonuna gelindiği haberi bizim için de mutluluk vesilesidir.  Şu anda harabe Musul var. Bu dönemde ülkenin toprak bütünlüğü çok daha önemli. 

Referandum gibi tek taraflı olayların alınması, pkk terör örgütünün orada olması Irak'a zarardan başka bir şey vermeyecektir. 

Türkiye olarak terörle mücadelede büyük bedeller ödedik. Hiç kimse Türkiye'ye gelen saldırılara karşı sessiz kalmasını beklemesin. İçeride ve dışarıda yapacağımız operasyon için kimseden izin almayız. 

Geçen hafta Doğu Akdeniz'de büyük bir fırsat kaçırıldı. Rum tarafı yüzünden sonuca ulaşılamadı. 

 

YORUMLAR 23
  • OguzHan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah güç kuvvet takat ve hayırlı ömürler versin sn. Cumhurbaşkanımıza. Amin amin amin. Allah korusun ve yüceltsin. Allah İslami tüm dünyaya hakim kılsın vesilelerde bizler olalım.
    Cevapla
  • OguzHan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah güç kuvvet takat ve hayırlı ömürler versin sn. Cumhurbaşkanımıza. Amin amin amin. Allah korusun ve yüceltsin. Allah İslami tüm dünyaya hakim kılsın vesilelerde bizler olalım.
    Cevapla
  • Koray 6 yıl önce Şikayet Et
    Her gün yeni bir proje açıklayan şu adam "Diktatör" ama tek icraatı yol yürümek, ülkeyi günlerdir sosyal ve ekonomik olarak germek olan adam "Lider-Demokrat" öyle mi? Ama chp seçmenine sorsan koyun olan cahil olan biziz ....!
    Cevapla
  • servet sain 6 yıl önce Şikayet Et
    hellal kardesim
    Cevapla
  • Reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Bravo reis arkandayız.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet :-)))
    Cevapla
  • plutonyum lazım 6 yıl önce Şikayet Et
    nükleer santral çalışmaya başlamalı ama uranyum tüketen santrallerin aksine bize asıl lazım olan plütonyum üreten santral fakat bunu açıktan yaparsan nükleer silah üretme niyetini açık etmiş olursun, uçuşa yasak her metrekarsi kameralarla gözetlenen 10 kilometre kareliklik DÜZ (paraşütçü ve casusların gizlice toprak ve su numunesi alamayacakkları) bir dogalgaz depolama tesisinin 10 metre altına inşa edilmeli. Tuz gölü gibi.
    Cevapla
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Fikir güzel, peki torium hakkında ne düşünüyorsunuz. Hem halihazırda dünyada en çok bulunlunan ilk üç topraklardayız
    Cevapla
  • Müsteşar 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle