Hükümetten indirim müjdesi! Sistem değişiyor

Hükümet, özel sektörün ilave yatırımlarına vergi indirimi getirmeye hazırlanıyor.

Hükümetten indirim müjdesi! Sistem değişiyor
Hükümetten indirim müjdesi! Sistem değişiyor
GİRİŞ 09.07.2017 10:59 GÜNCELLEME 09.07.2017 12:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'Mevcut sistemde yatırım indirimine ilişkin koşullar çok zor. İşletme kârlı olduğu sürece yatırım indiriminin realize edileceği bir sistem getiriyoruz' dedi.

Mevcut sistemde bir tevsi yatırımı yapılırken yıllarca vergi kolaylıklarından yararlanılmadığını anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kanundan kaynaklanan bir sıkıntı var. Şimdi onu değiştiriyoruz. Tevsi yatırımlarda yatırım indiriminin çok daha hızlı bir şekilde realize olmasının önünü açıyoruz" değerlendirmesini yaptı.
 
6 AYDA 4.5 MİLYAR DOLAR
 
Sabah'ın haberine göre, yatırımların teşvik edilmesi için hükümet vergi istisnaları tanıyor. Teşvik bölgelerine göre, yatırımcılara gelir, kurumlar, gümrük vergisi ile KDV'de belli istisnalar sağlanıyor. Türkiye'ye yılın ilk 6 ayında sıfırdan yatırımlar, ortak girişimler, birleşme ve satın almalarla yaklaşık 4.5 milyar dolar geldi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Birazda işcinin asgari ücretlinin vergisini azaltın, zengin parasına kıyamıyor diye yardımcı olmayı bırakın. Vergi yükünün çoğu çalışanın sırtında.
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanların üstündeki vergi yükünü de hafifletseniz. Yıl sonu hesaplarında çalışanlar esnaflara daha fazla vergi veriyor. Vergiyi düşürüp yıl boyu sabitlesinler. Doğuda yaşayanlar yıl sonu hem vergi şoku hemde kışın şokunu yaşıyor. Allah rızası için artık bunu göz ardı etmeyin.
    Cevapla
  • thurgau 6 yıl önce Şikayet Et
    Verdiginiz vergi ödemediginiz elektirik parasini karsiliyor.tabi vergi veriyorsaniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Futbolculari da vergi mukellevi yapmamiz gerekiyor.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu vergi indiriminden biraz da memurlar faydalansa olmuyor mu.
    Cevapla