Vatandaş isyan etmişti! 800 lira ceza ile çözüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ağır tonajlı araçların arabalı vapur kullanımıyla ilgili düzenlemesine uymayan araçlara 800 lira ceza kesilmeye başlandı.

Vatandaş isyan etmişti! 800 lira ceza ile çözüldü
Vatandaş isyan etmişti! 800 lira ceza ile çözüldü
GİRİŞ 09.07.2017 09:21 GÜNCELLEME 09.07.2017 17:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yasaklanmasına rağmen Sirkeci-Harem ve Çubuklu-İstinye arabalı vapur hattını kullanmaya devam eden kamyonlar için iskele girişlerine Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) araçları yerleştirildi. Hattı kaçak kullananlara 800 lira ceza kesilince kamyon trafiği bir anda kesildi

Otoyol ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 200 TL vermek yerine Sirkeci-Harem arabalı vapur hattını kullanarak 17 TL ödeyen ağır vasıta şoförleri İstanbul trafiğini arapsaçına çevirmişti. Kamyon trafiği nedeniyle kilometrelerce sıra oluşması vatandaşları çileden çıkarırken, yapılan şikayet üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların Sirkeci-Harem ile Çubuklu-İstinye arabalı vapurlarını kullanım izinlerini kaldırmıştı.

AKŞAM YASAĞI DELDİLER

Yasağın ardından bazı uyanık şoförler denetlemelerin az olduğu akşam saatlerinde arabalı vapurları kullanmaya devam etti. Bunun üzerine arabalı vapur iskelelerinin girişlerine Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) araçları yerleştirildi. Buna göre azami yüklü ağırlığı 3500 kg'ı geçmeyen N1 sınıfı motorlu taşıtlar hariç N2 ve N3 sınıfı kamyonet ile kamyonlara ceza kesilmeye başlandı. Ceza miktarı ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde olduğu gibi 800 lira tutuldu. Bu ceza sonrası arabalı vapur hattında kamyon trafiği bir anda kesildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • BuKadar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim milletimizin canına dokun parasına dokunma cezayı yiyince anında adan olurlar....
    Cevapla
  • m.ali 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi de kardeşim 17lira nerde 200lira nerde makul fiyat yapın adamlar zaten ordan gecer
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim millet yüksek cezadan anlar. cezaların miktarı ne kadar yüksek olursa, o kadar az hata olur..
    Cevapla
  • halici 6 yıl önce Şikayet Et
    kamyona ceza kesene kadar vapura kes yasak onlara olmalı
    Cevapla
  • Denge 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    otomobil heryere tek kişi gider kimsenin sesi çıkmaz 3 köprüyü kullanır hiç sesi çıkmaz ama kamyon otobüs kullanınca kıyamet kopar mazot köprü parası bunları düşünüyomu bu devlet ben olsam kamyoncu otobüscü eylem yaparm taşıma yapmam 1 hafta ne yiyip ne içicekler bakalm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle