Merkez Bankası'ndan bankalara kritik uyarı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaları swaplı mevduat konusunda uyardı.

Merkez Bankası'ndan bankalara kritik uyarı!
Merkez Bankası'ndan bankalara kritik uyarı!
GİRİŞ 07.07.2017 09:28 GÜNCELLEME 07.07.2017 10:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bankaları döviz swaplı mevduat konusunda uyardığı belirtildi.

Bloomberg’e bilgi veren 2 bankacılık kaynağı, Merkez Bankası’nın 5-6 Temmuz tarihlerinde Ankara’da bazı bankaların Hazine’den sorumlu yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bankacılara döviz swaplı mevduatlar konusunda rahatsız olduklarını iletildiği kaydetti.

Toplantılara katılan bankacılardan biri, TCMB’nin döviz swap mevduatlarından rahatsızlıklarını ilettiklerini, ayrıca bu işlemlere son verilmesini istedikleri izlenemini aldığını söyledi. Aynı kaynak bu işlemler nedeniyle Döviz Tevdiat Hesapları’nın daha yüksek, TL mevduatların ise daha düşük göründüğünü belirtti.

Akbank 5 Temmuz itibariyle döviz mevduat swaplarına son verdi. Konu hakkında bilgi veren bir kaynak, ürünü TL mevduat cazibesinin artması ve arbitraj imkanının azalması nedeniyle sonlandırdıklarını söyledi.

Döviz swaplı mevduat, TL mevduata göre daha yüksek faiz getirisi elde etmek isteyen yatırımcılar için bankalar tarafından geliştirilen bir finansal ürün.

YORUMLAR 2
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANA ve MERKEZ BANKASINA İLETİN. Yeni bir ekonomik kriz kalkışmasına karşı, dövizin daha fazla yükselmemesi için, Merkez Bankasının TL borç verme sınırını düşürün ya da tamamen durdurun. TL'ye ihtiyacı olan döviz satıp piyasadan alsın. Merkez Bankasından alacağı borç TL ile, piyasadan yüklü miktarda döviz alarak, dövizi yükseltmeye çalışanların oyununu bu şekilde bozabilirsiniz. Kimlerin, hangi TL hesapları ile yüklü miktarda döviz aldıklarını takip edin. Daha önce aralıklarla ve sırayla yapılan kalkışmalar, tuzaklar ve olaylar, şimdilerde sanki her yönden ve hepsi birden tezgahlanıyor gibi.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik olarak iyiye gitmiyoruz artık. Bu hale nasıl gelindi anlayamıyorum.
    Cevapla