Canikli: 1.1 milyon net istihdama ulaşıldı

Başbakan Yardımcısı Canikli, 'Bu yıl şu ana kadar 1 milyon 100 bin net istihdama ulaşıldı.' dedi. Bu da, 2016'nın tamamına göre ortalama yüzde 800'lük bir artış anlamına geliyor.

Canikli: 1.1 milyon net istihdama ulaşıldı
Canikli: 1.1 milyon net istihdama ulaşıldı
GİRİŞ 05.07.2017 16:45 GÜNCELLEME 05.07.2017 16:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada, yıl içinde enflasyonda ufak tefek yükselişler olabileceğini, buna karşın genel anlamda düşüş trendinin sürerek yıl sonunda tek haneli rakamların yakalanacağını söyledi.

Enflasyondaki düşüşün yüksek büyüme rakamlarının yakalandığı bir dönemde gerçekleşmesinin önemine işaret eden Canikli, "Türkiye gibi ülkelerde belli bir rakamın üstünde büyüme oranı yakaladığınızda bu durum enflasyonun artmasını da beraberinde getirebiliyor. Türkiye'de, yüksek büyümeye rağmen enflasyonun düşmesi çok kıymetli bir gelişmedir." diye konuştu.

İSTİHDAMDA DURUM
 
Canikli, işsizlik oranına da değinerek, "2016 yılında net istihdam sayısı 137 bindi, bu yıl şu ana kadar 1 milyon 100 bin net istihdama ulaşıldı." ifadesini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    6 milyondan fazla genç insan (ilköğretim,ön lisans,lisans)memur olmak için başvuru yapıyorsa öncelikle gece gündüz buna kafa yormanız gerekir. İstihdam içinde kalıcı çözümler gerekir. Sadece günü kurtarmak için değil.. Üretimi olmayan ülkeler büyüyemez ve güçlü bir devlet olamaz bunlara çözüm bulalım inşallah.
    Cevapla
  • xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    istihdamı artırsan ne olur ki 20 yaşındaki bebe avm ye kot katlamacı oluyor, turkcellciye kontör satıcı oluyor, oluyor da ne oluyor...
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamuya yapılan gereksiz istihdamlar, esnafı ve vergi mükellefi olan memur ve işçi hariç kesmi zor duruma sokuyor.
    Cevapla
  • gokhan 6 yıl önce Şikayet Et
    adam kendini attırıp, işsizlik maaşı ve kıdem tazminatını alıp gitmek için can atıyor, istihdam yaratsan ne olur ? kafalar pırıl pırıl çünkü.
    Cevapla
  • Taşeron 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendini işten artırmayı kim ister biliyomusun gokhan; -Yıllarca çalıştığı kuruma hizmet edip düşük maaşla çalışan ve haklarını alamayanlar ister. Peki sonra ne yapar onu biliyomusun? - Piyasada aynı maaşı alabileceği hatta belki daha fazla maaş alabileceği başka bir işe girer ve orada çalışır. Bu sayede elinde toplu parası olur alacağı tazminat ile. Asıl senin kafan pırıl pırıl imiş...
    Cevapla