İhracat rakamları açıklandı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi haziran ayına ait ihracat rakamlarını açıkladı.

İhracat rakamları açıklandı!
İhracat rakamları açıklandı!
GİRİŞ 01.07.2017 15:38 GÜNCELLEME 01.07.2017 15:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İhracat, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 artarak yaklaşık 12,1 milyar dolar oldu. Son 12 aylık dönemde ise ihracat yüzde 4,5 artışla 147 milyar 329 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2017'nin haziran ayına ilişkin ihracat verilerini açıkladı.

Buna göre haziranda ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,8  artarak 12 milyar 70 milyon dolar oldu. Son 12 aylık dönemdeki ihracat ise geçen  yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,5 artışla 147 milyar 329 milyon dolar  düzeyinde gerçekleşti.

İHRACATÇILAR İÇİN YENİ REFORMLAR YOLDA

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) haziran ayı ihracat verilerini açıkladığı programda ihracatçıların yeni reformlarla destekleneceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) haziran ayı ihracatverilerini açıkladığı programa katıldı. Burada konuşan Şimşek, ihracatçılar için üzerinde çalışılan birçok reform konusunun olduğunu söylerken, "Önümüzdeki dönemde bu reformları hayata geçireceğiz. Bu reformlar istihdamın artışı, üretimin artışı için yapılacak reformlar. Şu anda AB ile Gümrük Birliği'ni nasıl güncelleriz onun için çalışıyoruz. Küresel entegrasyon büyümenin adımıdır. İhracatçımızı Turquality programı ile desteklemeye devam edeceğiz. Dünya ihracatında payımız artıyor. 2002'de dünya ticaretindeki payımız yüzde 0.55'ti, şimdi yüzde 0.80 oldu. 2000'li yıllarda ihracat yaptığımız ülke sayısı 8'di şimdi 30. Tek bir pazara, ürüne bağımlılığımız yok. Türkiye başarı sağlamıştır. 254 pazara ihracat yapıyoruz. İhracattaki teknoloji oranı da artıyor. 2000'li yılların başında toplam ihracat üzerinden düşük teknoloji ürünlerin payı yüzde 47 idi. Bu oran yüzde 35'e geriledi. Orta ileri ve ileri teknoloji ürünlerinin payı yüzde 37'ye çıktı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • H. YLZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıl ihracatı 167 mlyon dol. olarak bekliyorum.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah..
    Cevapla
  • xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    çakıldık kaldık arkadaş 145 dolar dolara, 5 senedir aynı, vay arkadaş ya...
    Cevapla
  • vatandaş Sabri 6 yıl önce Şikayet Et
    2023 hedeflerine göre şimdilerde 250 milyar doları yakalamış olmamız gerekiyor idi. Bu kadar badireler atlattıktan sonra bu rakamlar da iyi ancak yetmez. Bununla birlikte ithalatımız hala çok yüksek
    Cevapla
  • Uşak 6 yıl önce Şikayet Et
    500 milyar dolar hayal oldu
    Cevapla
  • Kahrolsun terör 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd'ye uşaklık etmez isek hayal değil. İçimizdeki hainler temizlensin sonrasını gör..
    Cevapla
  • karagumruklu 6 yıl önce Şikayet Et
    ihracat rakamlari tek basina bisey ifade etmez ithalat ile ihracat arasinda denge olmali...digrr bir husus gecmise gore ihracatimiz artti ancak ithalatmiz da artti yani ihrscat ithalat acigimiz hala cok fazla...bu kapanmadigi surece malasef cari acikta devam eder...
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurla ihracat olmaz ithalati niye aciklamamislar Her yer ithal malla dolu bu dusuk dolar kuruyla hayallere devam
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    memlekette fetö ve onu destekleyen hainler olduğu sürece hayal gibi.. ancak geçmişe bakıp öyle kıyaslamak gerek ve görülecek ki.. kaça katlamışız!
    Cevapla
  • zas 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle