Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Son 3 gün

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 7020 sayılı kanuna başvuru süresi 30 Haziran'da bitiyor. Son 3 gün kaldı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Son 3 gün
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Son 3 gün
GİRİŞ 28.06.2017 14:42 GÜNCELLEME 28.06.2017 14:42

Yeni borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenler için son 3 gün. Başvurular 30 Haziran’da bitiyor. O güne kadar başvuru yapmayanlar bu tarihi fırsatı kaçıracak. Çünkü süre uzatımı olmayacak. Borcunu yapılandırmak isteyenlerin borç faizi ve cezaları silinecek, anapara enflasyona göre yeniden hesaplanacak. Mükellef borcunu 18 taksitte ödeyebilecek.

Devlete borcu olanlar dikkat... Yeni borç yapılandırmasında son üç güne girildi.Mayıs ayında yasalaşan düzenleme ile daha önceki yapılandırmaya başvurmayan Vatandaşlara ikinci bir şans tanındı. 31 Mart 2017 tarihine kadarki borçlara yeniden yapılandırma hakkı getirildi.

O tarihi fırsat için son gün ise 30 Haziran. Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenlerin bu tarihe bakar başvurularını yapması gerekiyor. Aksi takdirde bu fırsatı kaçıracaklar. Vergi borçları, sosyal güvenlik kurumuna olan prim borçları ve buna bağlı idari para cezaları kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Trafik, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayollarında usulsüz geçişler nedeni ile kesilen cezalar, öğrencilerin kredi borçları da kanun kapsamında.

Başvurular vergi dairelerine, posta yoluyla ya da gelir idaresi başkanlığının İnternet sayfası üzerinden yapılabilecek. Vergi daireleri son üç gün gece yarısına kadar çalışacak. Yapılandırmadan yararlananların borçlarının cezaları ve faizleri silinecek.

Borcun anaparası enflasyon üzerinden yeniden hesaplanacak. Mükellefe ikişer aylık dönemler halinde 18 takside kadar ödeme imkânı sunulacak. Borcunu peşin ödeyene ise enflasyon farkının yüzde 50'si oranında indirim sağlanacak. Maliyeye olan borçların ilk taksiti 31 Temmuz 2017'ye, SGK'ya olan borçların ise 31 Ağustos 2017'ye kadar ödenmesi gerekiyor.