Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL şu dakikalarda 3.50 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
GİRİŞ 19.06.2017 13:25 GÜNCELLEME 19.06.2017 13:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Piyasalar hem veri hem açıklama açısından yoğun bir haftayı geride bıraktı. En önemlisi de ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olmak üzere geçen hafta sahne merkez bankalarınındı. Ayrıca makro ekonomik tarafta pek çok veri peş peşe geldi. Bunun sonucunda dolar/TL önce 3.48'in altına kadar geriledi.

Kur şu dakikalarda 3.50 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.92'den işlemde.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 3.5120 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9290 liraolmuştu.

İntegral Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, dolara ilişkin şunları söyledi:

"Fed sonrasında küresel piyasalarda Eylül ayına kadar bir rahatlama olabileceğini ve bu süreçte gelişmekte olan ülkelere fon akışlarının devam ederek dolar kurunun içeride 3.50 seviyesinin altına inebileceğini bekliyorduk. Fed’in beklenenden şahin duruşu sonraki bir iki gün dolar pozitif fiyatlansa da küresel piyasalar bu durumu Eylül’den önce fazla kafaya takmak istemiyor. Beklentilerim devam ediyor.

Haziran ve Temmuz ayında GOÜ para birimlerine fon akışlarının devam etmesini ancak ağustos ile birlikte artık ABD Dolarında değerlenmelerin başlamasını bekliyorum. USDTRY’nin yaz aylarında 3.40 seviyesindeki 50 haftalık ortalamasını, fon akımlarının güçlenmesi durumunda 3.20 seviyesindeki 22 aylık ortalamasını test etmesi beklenebilir.

Ancak sonrasında yeniden 3.50 seviyesine doğru tepkilerin başlaması muhtemel görünüyor. Buna karşın her şeye rağmen dolar kurunun yaz ayları boyunca 3.50 seviyesinin altında kalmakta güçlük çekmesini olumsuz bir senaryo olarak değerlendiriyorum. Ancak şu an için görüntü dolardaki düşüşün süreceği yönünde."

YORUMLAR 2
  • myalcinkayay 6 yıl önce Şikayet Et
    Mafia oyunlari
    Cevapla
  • Ers 6 yıl önce Şikayet Et
    Bencede bu yıllar önce yapılmalıydı çok geç kalınmış olmasına rağmen uygulamya koyulmalı bir an önce
    Cevapla