Havalimanlarında yeni dönem

Şehir terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere, ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşımacılığı, havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak.

Havalimanlarında yeni dönem
Havalimanlarında yeni dönem
GİRİŞ 17.06.2017 12:37 GÜNCELLEME 17.06.2017 12:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şehir terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere, ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşımacılığı, havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak ancak UKOME kararıyla yetkilendirilen kuruluşlar bu düzenleme gerekliliklerinin dışında tutulacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) "Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu değişiklikle, "havalimanlarında temsil, yolcu hizmetleri, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, kargo ve posta, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis, gözetim ve yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetiminden oluşan hizmet türlerinin tamamını veya bir kısmını kendileri için yapacak hava taşıyıcılarına her bir hizmet türü için verilecek çalışma belgesi" olarak tanımlanan "B grubu çalışma ruhsatına" ilişkin bazı düzenlemelere gidildi.

Buna göre, yerli hava taşıyıcıları, ulaşım hizmeti hariç yer hizmet türlerinin tamamını veya bir kısmını "B grubu çalışma ruhsatı" alarak kendi için yapmaya yetkili olacak. Yerli hava taşıyıcıları ilgili maddede belirtilen havalimanı yer hizmet türlerinden ulaşım hizmeti hariç, diğer hizmet türlerinin tamamını veya bir kısmını B grubu çalışma ruhsatı alarak kendileri için yapmaya yetkili sayılacak.

Şehir terminali veya terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere ve ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşıma işletmeciliği, karayolu taşımacılığıyla ilgili tüm mevzuata uyulması koşuluyla taleplere göre, yönetmelik esasları çerçevesinde havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak. Ancak Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla yetkilendirilen ve havalimanı, şehir merkezi, havalimanı arasında ulaşım hizmeti verecek kuruluşlar bu düzenleme gerekliliklerinin dışında tutulacak.

Havalimanına sefer yapan kuruluşlar, yolcu mağduriyetine ve hizmet aksamasına yol açmamak için uçuş saatlerine göre seferlerini düzenleyecek. Ulaşım hizmeti veren kuruluş durakları ve hareket saatlerine ilişkin bilgiler, hizmet verilen havalimanının resmi internet sitesinde ve havalimanı içinde yayınlanacak. Aynı güzergahta en fazla 1 firma hizmet verebilecek.

Değişiklikle yönetmelikteki "B grubu ulaşım hizmeti çalışma ruhsatı talebinde bulunan yerli hava taşıyıcıları, en az iki yıl süreli olmak koşuluyla bu hizmette kullanacakları araçları veya süre kısıtlaması olmaksızın bu araçları kullanacak personeli kiralama yöntemiyle temin edebilirler." bendi de yürürlükten kaldırıldı.

Düzenlemeye eklenen geçici maddeye göre ise mevcut B grubu çalışma ruhsatına sahip kuruluşlara, hizmetlerini bu maddenin yayımından itibaren 31 Aralık 2017'ye devam ettirebilme imkanı tanındı.

YORUMLAR 6
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Halk mantığı ulaşım bedava olsun yok daha neler? Sen git batı avrupaya git gör nelere para verirsin. Modern sömürü rakamlar yüksek tutuluyor ki sen turist iliklerine kadar kazıklaniyorsun.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen fiyat düzenlemesinden haber. İşletmeci de gidip bir taşıma firmasına verecek, bunu biliyoruz. Fiyatlar makul seviyede olmazsa ne anlamı kalır? Belediye otobüs çalıştırsa mesafe uzun diye iki bilet alacak, 4 TL. Ama Havaş olunca aynı hizmet 10 TL. Bir de yolda durmayıp adamı sinir edecekler..
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz viyanda 9 avro veriyoruz, yakında zam'da gelecek, mesafe 15km sadece.
    Cevapla
  • çağdışılık 6 yıl önce Şikayet Et
    2 liralık yere 10 lira - 20 lira almanın altyapısıdır. Shgm deki dinazor bürokratlar derhal emekli edilmeli , yetiştirdikleri ve aynı zihniyette olanlarda - kanun düzenlemesi ile görevden alınmalı -
    Cevapla
  • Bıddık 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya gözünü seveyim parmak izi okuyucu koyun şu havaalanlarına. Amele gibi sınır kapımız var
    Cevapla
  • Ab standardları 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı avrupa gibi, bi atlatamadık bunların duraklamış metodlarını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle