Merkez Bankası için flaş tahmin! İndirim gelebilir

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortalama fonlama faizini 10-30 baz puan indirmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Merkez Bankası için flaş tahmin! İndirim gelebilir
Merkez Bankası için flaş tahmin! İndirim gelebilir
GİRİŞ 16.06.2017 13:38 GÜNCELLEME 16.06.2017 13:38

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), TL'nin değer kazanmaya devam etmesi ve enflasyonun Haziran ayında daha da yavaşlaması durumunda, ortalama fonlama faizini 10-30 baz puan aşağı çekmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Son üç toplantıda sürpriz bir şekilde alınan şahin kararların ardından TCMB, politika faizlerini bugün askıya aldı. Banka, sabit Türk Lirası ve enerji fiyatlarıyla birlikte gıda fiyatlarında yapılacak kısmi düzeltmeye bağlı olarak ileriki dönemde enflasyonda hafifleme bekliyor. Yine de, TCMB, Perşembe günkü açıklamasında, "Enflasyon görünümünde kayda değer bir ilerleme görülene kadar sıkı politika duruşu sürdürülecek" ifadesini kullandı.

Morgan Stanley analistleri, reel politika faizlerine bakıldığında, TCMB'nin para politikasıduruşunun, Çetinkaya'nın başkanlığa geldiği 2016 yılının Nisan ayından bu yana materyal olarak daha sıkı olduğu görüşünde değil.