Bakan'dan flaş kıdem tazminatı açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili olarak "Taslak olgunlaşınca paydaşlara gidilecek" dedi.

GİRİŞ 15.06.2017 14:18 GÜNCELLEME 15.06.2017 15:43

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı bir canlı yayında çalışma hayatı ile ilgili soruları yanıtladı.

"HÜKÜMET SANKİ BİRİLERİNİN HAKLARINI ALIYORMUŞ DİYENLER VAR"

Kıdem tazminatı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Bakan Müezzinoğlu, "(Kıdem tazminatıyla ilgili olarak bazı sendikalar tarafından, "Bize iletilen hiçbir taslak yok" eleştirileri yöneltildiğinin hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, "Doğru. Tabii önce kendi kendimize çalışacağız. Mutfaktaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra sosyal paydaşlarımızla bunu değerlendireceğiz. Bugün kamuoyuna yansıyan boyutuyla sanki AK Parti veya Çalışma Bakanı kendisi için bir yasa tasarı düzenliyormuş gibi bir hava oluşturuyor. Şahsım veya bakanlık için yasal düzenleme değil. Tam aksine çalışanın hak ve hukukunu koruyan ve gelecekte bu anlamda çalışanın alın terini güvenceye alan yasa tasarının çalışmalarını henüz olgunlaştırmadık. Olgunlaştırdığımız an paydaşlarımızla görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili çalışmanın taslağı olgunlaşınca paydaşlara gidileceğini dile getirerek, "Onların bugünkü duruşu devam ediyorsa o zaman yapacak bir şey yok" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA