Zeybekci: İndirim bugün yarın onaylanacak

İnşaat demirinde yaşanan arz sorunu nedeniyle gümrük vergisinde yarıdan fazla indirime gidiliyor. Bakan Zeybekci, Bakanlar Kurulu Kararı'nın bugün yarın onaylanacağını bildirdi

GİRİŞ 14.06.2017 16:28 GÜNCELLEME 14.06.2017 17:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile iki ülke arasında tamamlanan Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşmasının (YKTK) imza törenine katıldı.

Anlaşmanın imzalanması sonrası açıklama yapan Zeybekci, "Şu anda Afrika'da 10 milyar dolara yaklaşan Türk yatırımı var" dedi.

Merkez Bankası'nın yarın vereceği faiz kararı ile ilgili konuşan Zeybekci, TCMB'nin bugüne kadarki faiz kararlarını son derece isabetli bulduğunu ifade etti.

Zeybekci, "Türkiye OECD, G20 ile kıyasladığımızda gerçekten takdire şayan yüzde 5 büyümeyi yakaladı. Bu yılın ikinci çeyrek büyümesi de yine başarılı gelecek. İhracatın büyümeye katkısı çok olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekci, inşaat demirinde gümrük vergisini yüzde 10'a indirecek Bakanlar Kurulu kararının kısa sürede yürürlüğe gireceğini açıkladı. Zeybekci, kararın bugün yarın onaylacağı ifadesini kullandı.

Tedarik sıkıntısı ile gündeme gelen inşaat demirinde, mevcut durumda yüzde 30 olarak uygulanan gümrük vergisinde yarıdan fazla indirime gidilecek. Çelik üreticileri, referandum sonrası inşaat sektöründe birden artan talep nedeniyle kısa dönemli bir tedarik sıkıntısı yaşandığını ancak şu anda bir arz sorunu bulunmadığını savundu. Buna karşın Bakanlık geri adım atmadı. Vergideki indirimin, piyasada yaşanan arz sorunu ortadan kalkana kadar süreceği biliniyor.

YORUMLAR 13
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Her kesime vergi indirimi var ama ne hikmetse memura yok. Vergi alırken esnaf veya tacir gibi muamele gören memur indirimlerde niye tacirlere esnaflara yapılan vergi indirimlerinden faydalanamıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ev fiyatları uçtu bunun önlemini alın bence.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır inşaat sektörüne verdiğiniz,arsa,imar,türlü destekler yetmedi mi ? Bu ülkede tarım bitti ,orta sınıf sanayici,küçük işletme can çelişmekte. Adamlar Demir'e % 20 zam geldi diye devleti tehdit ettiler. Yıllardır bu ülkede imkansızlıklar içinde öz sermaye ile üretim yapmaya çalışan bir firmanın sahibiyim. Asla bu verilen desteği tasvip etmiyorum. Yeter bu ülkenin kalkınması için orta ölçekteki üreticiye destek verin. Konutla, beton binalarla kalkınan bir ülke yoktur.
    Cevapla
  • ENGİN KAYA 6 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız inşaatla ekonomi yürümez bir gün biryere toslar durur.bahçekatı dene mezarlıklar bile 200.000 lira.vatandaş çıldırmış ölene kadar borç içindeler haberleri yok.bankaların hacizle aldığı evler hiç konuşulmuyor
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Isci gelir vergisi kesintileri ne zamN duzeltilecekkkk
    Cevapla
  • Savaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayu Allah askina birkerede iscinin emekcinin menfaati icin bir indirim bir guzel haber verin yeter artik nezaman emekciyi dusunen bir insan evladi karmiza cikacak...
    Cevapla
  • cevo 6 yıl önce Şikayet Et
    en basit olarak işçiden kesilen verginin sabitlemesini yapsınlar yeter bordrolu işçinin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle