Dünya devinden flaş dolar tahmini!

Rabobank'tan gelişen piyasalar döviz stratejisti Piotr Matys, dolar/TL'de 3.50 seviyesinin kırılması durumunda sıradaki hedefin 3.40 olduğunu belirtti.

Dünya devinden flaş dolar tahmini!
Dünya devinden flaş dolar tahmini!
GİRİŞ 13.06.2017 15:18 GÜNCELLEME 13.06.2017 16:35

Türk Lirası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günkü politika kararları ve Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB toplantısı öncesi -Döviz stratejistlerinin pozitif ekonomik veriler ve sıkı para politikasının etkisiyle daha fazla kazanç öngörmesine karşın- dolar karşısında hafif düştü.

Londra'da Rabobank'tan gelişen piyasalar Döviz stratejisti Piotr Matys, Türk varlıklarına yönelik sermaye girişlerinin devam edeceğine ilişkin beklenti, Dolar/TL 'de aşağı yönlü baskı oluşturabilir ve kurun kilit önemdeki destek noktası olan 3.50'yi kırmasına öncülük edebilir” dedi.

Matys,3.50 seviyesinin kırılması durumunda sıradaki hedefin 3.40 seviyesi olacağını ifade etti. Matys, Fed'in Çarşamba günkü açıklamasında bu yıl üçüncü bir faiz artırımının gerçekleşmeyebileceğinin sinyalini vermesi durumunda, Dolar/TL'nin seyrini hızlandırabileceğini belirtti.