TEBER’de testler tamam sıra seri üretimde

Roketsan’ın öz kaynakları ile geliştirdiği genel maksat bombalarının akıllı mühimmatlara dönüştürülmesini sağlayacak güdüm kiti TEBER’in seri üretimi bu yıl başlayacak.

TEBER’de testler tamam sıra seri üretimde
TEBER’de testler tamam sıra seri üretimde
GİRİŞ 13.06.2017 15:12 GÜNCELLEME 13.06.2017 15:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

MK-81 ve MK-82 Genel Maksat Bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen lazer güdüm kiti TEBER’in 401’inci Test Filo Komutanlığı’na bağlı F-16 Blok 40 uçakları tarafından gerçekleştirilen testlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından seri üretim süreci başladı. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından “Roketsan’ın uçak mühimmatları için geliştirdiği, TEBER güdüm kitinin seri üretimi bu yıl başlayacak.” bilgisini paylaştı.

TEBER, Genel Maksat Bombaları’nı AÖB, KKS ve Yarı Aktif LAB kullanarak akıllı bir silah sistemi haline getirir. TEBER’in kuyruk bölümü, hassas güdüm sağlayacak AÖB ve KKS’den oluşmakta olup, sahada kullanıcı tarafından çok hızlı bir şekilde bombaya entegre edilebiliyor. Bomba gövdesi üzerinde bulunan gömlekler, stabilite ve kaldırma kuvveti sağlamasının yanı sıra, terminal güdüm fazında da yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor.
 
Bombaların burun kısmına istenildiği zaman takılabilen Yarı Aktif LAB, silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandırıyor. LAB bölümüne yaklaşma sensörü ekleme seçeneği de mevcut. Ayrıca, kuyruk bölümü entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlıyor.


 

YORUMLAR 25
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha sonra bunlar devletimiz tarafından fabrikalar kurularak üretimin seri olarak yapılarak ülke ihtiyaçlarının karşılanması
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Toplanan bu insan gücüyle bir arge oluştularak dünyadaki bütün makine ve silahların aynısını yapılması.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    1. aşama acilen türkiyede potasiyel işsiz onbinlerce mühendisler toplanmalı
    Cevapla
  • Misafir 2 6 yıl önce Şikayet Et
    Acilen en az 2 aşamalı plan lazım sayın yetkililer
    Cevapla
  • Misafir2 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapılabilir. Bizim Mühendislerimiz yapar. Hatta gerekirse bu mühendislere Bilim adamları 6-7 aylık desrler vererek, eğitim kapasitelerini artırabililer. Yeterki bu işin başında kararlı,ısrarlı ve tuttuğuu koparan siyasi irade olsun. Ayrıca devlet politikası olursa kişilerede bağlı kalmaz. Kimse önüne geçemez inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle