Çinlilerden flaş Çankırı kararı!

Çinli Hanergy Grup tarafından Çankırı'da kurulması planlanan güneş enerji paneli üretecek fabrikada yaklaşık 500 kişinin istihdam edilecek.

Çinlilerden flaş Çankırı kararı!
Çinlilerden flaş Çankırı kararı!
GİRİŞ 11.06.2017 17:03 GÜNCELLEME 11.06.2017 17:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çinli Hanergy Grup tarafından Çankırı'da kurulması planlanan güneş enerji paneli üretecek fabrikada yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Mesut Köse başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda Çinli Hanergy Grup Üst Yöneticisi Li Hejun, firma yetkilileri ile ilgili kamu kurum amirlerinin toplantı yaptığı belirtildi.

Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde, Hanergy Grup tarafından 480 hektar alanda kurulması planlanan fabrikada, 36 hektar üzerine proje kapsamındaki yapıların yapılacağı, 12 hektarın ise AR-GE çalışmaları için ayrılacağı ifade edildi.

Fabrikada, yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği vurgulanan açıklamada, yatırım kapsamında ayrıca istenmesi halinde Hanergy Grup tarafından AR-GE Enstitüsü kurulup yerli teknik eleman da yetiştirileceği aktarıldı.

Yapılan anlaşma gereği Hanergy Grup tarafından, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan yenilenebilir enerjinin yüzde 30 arttırılması hedefine katkı amacıyla Güneş Enerjisi Endüstri Park Projesi ile 300 megavattlık bir enerji parkı kurulacağı, yatırımı yapacak olan firmanın, gerekli araştırma ve hazırlığın yapılması için 6 ay süre istediği bildirildi.

Açıklamada, Çin kanunlarına göre yurt dışında yapılacak yatırım için istenen "İyi Niyet Belgesi"nin de Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile firma arasında imzalandığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • istanbullu 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel bir yatirim ve bolge halki icin is imkani ayrica Tum turkiye bu sayede ucuza gunes paneli alabilecek artik bence tum uygun evlerde bu paneller kullanilmali kendi elektrigimizi ve evin isisini gunesten saglamaliyiz
    Cevapla
  • Erhan Ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çankırı için çok büyük bir potansiyel olacak inşallah tez zamanda çok büyük işler yapacağız! Çankırı gelişecek kısa zamanda çok hızlı gelişerek ve ülke ekonemisine can katacaktır.
    Cevapla
  • mesut sarikaya 6 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi
    Cevapla
  • sabri 6 yıl önce Şikayet Et
    Çankırı son zamanlarda iyi yatırım çekmeye başladı. İnşallah devamı gelir ve Anadolu ya tersine göç başlar. Zira büyük şehirler artık nüfusu kaldırmıyor
    Cevapla
  • fırat kalkanı 6 yıl önce Şikayet Et
    çinliler kendi elemanını çalıştırır 500 kişi çinli olacağından eminim
    Cevapla
  • Rrrr 6 yıl önce Şikayet Et
    ülke politika ve kanunlarını bilmeden konuşma. Yabancı işletmere ne kadar yatırım yaparlarsa yapsınlar yabancı çalışan kisitlamasi var.
    Cevapla
  • Emin Aykut 6 yıl önce Şikayet Et
    Lastikte Türk çalışmıyor mu?
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    senin dediğin gibi bile olsa, çinliler nerede kalacak, ne yiyecek, hammaddeyi nereden alacak, satarken vergiyi nereye ödeyecek. vs.. bu kadar ön yargılı olunuyor. o zaman sen ne yapıyorsun. yan gel yat. ağzı olan konuşuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle