İşte Borsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü!

Ekonomi dünyasından üç önemli değişiklik iddiası geldi.

İşte Borsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü!
İşte Borsa İstanbul'un yeni Genel Müdürü!
GİRİŞ 08.06.2017 17:03 GÜNCELLEME 08.06.2017 17:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul’un gündem yaratan 4. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, yapılan seçim ile yeni Yönetim Kurulu üyeleri de belli oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ görevine devam ederken, genel müdür Osman Saraç’ın yerine Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya getirildi.

Yapılan oylamada yönetim Kurulu kar dağıtılmamasına karar verdi. Genel Kurul’da konuşmaların ardından yıllık faaliyet raporu, 2016 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporu, 2016 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin 2016 yılsonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosu okunarak, müzakeresinin ardından onaylandı. Genel Kurul’da, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde ibra edildi.

Genel Kurul’da daha sonra, Hazine Müsteşarlığı’nın önerdiği yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni Yönetim Kurulu’nda Himmet Karadağ, Murat Çetinkaya, Melikşah Utku, Erişah Arıcan ve Nicola Beattie yer aldı. Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Himmet Karadağ seçilmiş oldu. İlhami Koç, Işınsu Kestelli’nin yönetim kurulu üyelikleri devam ederken, Murat Tacir’in yerine Metin Ayışık seçildi. Öte yandan Ulaştırma Bakanı danışmanlığı İhsan Durdu da yönetime girdi. Yeni Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurulu müteakip yaptığı ilk toplantısında Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine Murat Çetinkaya seçildi.

YORUMLAR 5
  • Birol Akyıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin başında patron olarak Ali Babacan'ı görmek isteriz...
    Cevapla
  • Semih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomimiz çok iyi, nankörlük yapmayın. Ak Partiyle alım gücümüz eskiye nazaran en az 10 kat daha fazla , herkesin altında 2-3 araba, lüks evler, ama hala nankör bu millet
    Cevapla
  • graf 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ben keyfimden kirada oturuyorum
    Cevapla
  • Selçuklu 6 yıl önce Şikayet Et
    Semih sende çok ak parti diye gözünü köreltmei alım gücün 10 kat erttı da verim gücün yerinde mi kaldı? Gel piyasaya gel, 18 ay vadeli ödemeleri gör bak bakalım dediğin kadar iyi mi? Bide bu herkes kim? Niye benim altımda o bahsettiklerinden yok evim yok acaba?
    Cevapla
  • ACİLEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi Bakanlarıda değişmelidir.Böyle gitmez.
    Cevapla