Türkiye'nin yeni kahramanları "Ali ve Volt"

Enerji Bakanlığı, çocuklara enerji tasarrufunu anlatmak için test ve bulmacaların yer aldığı bir dergiyi, Cuma günü karnelerle birlikte dağıtacak.

Türkiye'nin yeni kahramanları "Ali ve Volt"
Türkiye'nin yeni kahramanları "Ali ve Volt"
GİRİŞ 08.06.2017 11:12 GÜNCELLEME 08.06.2017 11:12

Enerji Bakanlığı, çocuklara enerji tasarrufunu anlatmak için test ve bulmacaların yer aldığı bir dergiyi, Cuma günü karnelerle birlikte dağıtacak. Çizgiroman olarak tasarlanan dergide, bilim insanları da anlatılıyor.

Enerji Bakanlığı, çocuklara enerji tasarrufunu anlatmak için harekete geçti. Bakanlık, çocuklara yönelik başlatacağı enerji tasarrufu kampanyasında daha önce kullanılan Enver karakteri yerine Ali ve robotu Volt’u kullanacak. 

Gazete Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, Ali ve robotu Volt, yaşadıkları maceralarla çocuklara kömür, jeotermal ve güneş gibi enerji kaynaklarını anlatacak enerji verimliliğine yönelik mesajlar verecek. Ali’nin maceralarına ilişkin bastırılan dergi Cuma günü karne alacak dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

TEST VE BULMACA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çocuklarda enerji bilincinin oluşması için bir proje başlatılması talimatını verdi. Bunun üzerine harekete geçen bakanlık ekibi, yepyeni bir çocuk karakter yarattı.

Çizgi karakter olarak yaratılan ilkokul öğrencisi Ali, yaşayacağı maceralarla öğrencilere enerjiyi, enerji kaynaklarını ve enerji verimliliğini anlatacak.

Bakanlık, Ali ve robotu Volt’un maceralarının anlatıldığı bir çizgi roman da hazırladı. Çizgi romanda, Ali’nin yaşadıkları yanında testler ve bulmacalar da yer aldı.

Meraklı bir çocuk olan Ali, evde kendisine yardımcı bir robot icat ediyor. Ali’nin maceraları, robotunu çalıştırmak için araştırdığı enerji kaynakları ile devam ediyor. Bundan sonraki maceranın madenlerle ilgili olması öngörülüyor.

BİLİM ADAMLARI DA DERGİDE TANITILIYOR

Dergide Newton, Galilei, İbn-i Sina, Hezarfen Ahmet Çelebi gibi bilim adamları da tanıtılıyor. Kampanyada, enerjinin yanı sıra Ali’nin ablası Mine ile de çocuklarda çevre hassasiyeti oluşturulması amaçlanıyor.

ÇİZGİROMAN DERGİ KARNEYLE BİRLİKTE DAĞITILACAK

Dergi şeklinde hazırlanan çizgi roman, yarın karne alacak dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine dağıtılacak. Çizgi romanda, özellikle tasarrufun önemi vurgulanırken, enerjinin nasıl elde edildiği, kömür, jeotermal ve güneş gibi kaynaklardan enerjinin nasıl ve hangi teknikle üretildiği gibi bilgiler veriliyor. 

Elektriğin evlere nasıl ulaştığı ve nasıl tasarruf edileceği de anlatılıyor. Yaratılan Ali ve robotu Volt’la çocukların bilime ilgi duymaya teşvik edilmesi de amaçlanıyor.