Kepenk kapattılar!

Çeşidin bol, fiyatların uygun olmasına rağmen Ramazan ayı dolayısıyla balık satışları oldukça düştü. Satışların düşük olması sebebiyle de Ramazanda bazı balıkçılar kepenk kapattı

Kepenk kapattılar!
Kepenk kapattılar!
GİRİŞ 06.06.2017 15:29 GÜNCELLEME 06.06.2017 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çanakkale'de çeşidin bol, fiyatların uygun olmasına rağmen Ramazan ayı dolayısıyla balık satışları oldukça düştü. Satışların düşük olması sebebiyle de Ramazan ayında bazı balıkçılar kepenk kapattı.

Çanakkale'de Ramazan ayı, balık tezgahlarını etkiledi. Denizlerde gırgırların avlanma yasağı ve Ramazan sebebiyle balık halinde, tezgahların önü boş kaldı.

İHA'nın haberine göre, balık halindeki esnaf, satışların Ramazan'dan sonra düzelmesini umut ediyor. Satışların düşük olması sebebiyle de Ramazan ayında bazı balıkçılar kepenk kapattı.

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, "15 Nisan'da balık yasağı trol ve gırgırlara yasaklıydı. Onun dışında 15 Nisan-15 Mayıs arasında boğazda çevirme ağları ile avcılık yasaktı. Buna rağmen diğer avcılık yöntemleriyle balık üretimi ve balık avcılığında bir sorun yok. Sezonda daha da iyi olacağını düşünüyorum.

Denizde bir bereket var. Şu anda da balıktan yana bir sıkıntı yok. Fakat insanlar yaz olması sebebiyle, bir de ramazan sebebiyle balık tüketiminden imtina ediyorlar. Ramazan dahi olsa balık vücuda en sağlıklı, doğal gıda. Ben ona rağmen insanların neredeyse tek doğal gıda kaynağımız olan balığı tüketmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Tahmin ediyorum bayram sonrası insanlar yine balığa yönelecekler" diye konuştu.

Balık halinde, sardalya 10, karagöz 30, mezgit 35, levrek 30, yeşil istavrit 25, izmarit 15, karides 30, kupa 20 liradan satılıyor.

YORUMLAR 2
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah in denizinden bedavaya cikarttiginiz su baliklari bile fahis fiyattan satiyorsunuz...balik yemememiz ramazan ya da sicaklardan degil sacma sapan fiyatlardandir...kilosu 30 lira nedir yaaa...yarisi kilcik ve kafasi zaten....
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Balık Fiyatları çok yüksek.. tabi kepenk kapatırlar.
    Cevapla