Başbakan'dan flaş kıdem tazminatı açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında kıdem tazminatına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.06.2017 12:21 GÜNCELLEME 06.06.2017 15:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

AK Parti grup toplantısında konşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işsizlik eleştirilerine ve son günlerde gündemde olan kıdem tazminatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, konuşmasında "Çalışanların hiçbirinin kazanılmış haklarına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları; 

KILIÇDAROĞLU'NUN İŞSİZLİK ELEŞTİRİSİNE YANIT

"Ana muhalefet genel başkanı dün bir toplantıda yine attı tuttu: "Türkiye'de 7 milyon işsiz var, 5 milyon işsiz var hükümet ne yapıyor." Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk. Türkiye'de 27.5 milyon çalışan var. Çalışan nüfusun yüzde 12.6'sı. 3.5 milyon ediyor, Kılıçdaroğlu 7 milyon diyor. Yüzde yüz sapma olur mu kardeşim, hesap uzmanısın sen ya. Sen SSK'nın başındaydın, borçsuz devraldığın kurumu 2.5 katrilyon zararla terk ettin. Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20'yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz  avaz 18 yaşa seçilmeye 'Hayır' diyeceğine 'Evet' derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü."

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler.

YORUMLAR 28
  • Neşe 6 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır aynı fabrikada asgari ücretle çalışan işçiyim kıdem tazminatımı istiyorum fakat oralı olan yook işçilerin hakkı yenmesin artık işçiler yararına ne yapacaksanız bir an önce yapın artık
    Cevapla
  • MEHMED12 6 yıl önce Şikayet Et
    ya taşeron işçilik sayın başbakanım?
    Cevapla
  • said 6 yıl önce Şikayet Et
    geçmişde vergi ödendi imkansızlıktan dolayı bağkur ödenemedi bu hakka halel gedi.
    Cevapla
  • sivaslım 6 yıl önce Şikayet Et
    emeklilerin promosyon isine benzedi bu kidem tazminati emekliler gibi 300 verir kandirirlar milleti
    Cevapla
  • Mustafa GÜLER 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıdem tazminatı yılan hikayesine döndü her gelen birşey konuşuyor ama sonuç yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle