En kötü senaryo geride mi kaldı?

Gözler yarınki mayıs ayı enflasyon verisine çevrildi. Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, enflasyonda en kötü senaryonun geride kaldığını söyledi.

En kötü senaryo geride mi kaldı?
En kötü senaryo geride mi kaldı?
GİRİŞ 04.06.2017 16:29 GÜNCELLEME 04.06.2017 16:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu hafta piyasaların radarındaki veri, Mayıs ayı enflasyon verisi. Enflasyon Nisan ayında aylık yüzde 1.31, yıllık bazda yüzde 11.87 artmıştı. Yıllık enflasyon böylece 2009'dan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı. Enflasyondaki bu yükselişte gıda fiyatlarındaki oynaklık etkili olmuştu.

Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programında enflasyonun muhtemelen en kötüsünü geride bıraktığını söyledi. 

Altınsaç konuya dair "Bu ay daha sakin bir enflasyon rakamı göreceğiz. Aylık yüzde 0.30 - yüzde 0.35 civarında bir rakam görebiliriz." dedi. 

PİYASAYI NASIL ETKİLER?

Altınsaç verinin piyasaya olası etkisine dair "bu gerilemenin verdiği coşkuyla TL'de bir geri çekilme olabilir. Ben Merkez Bankası'nın da fonlanma maliyetini kesinlikle indireceğini düşünüyorum. Fonlama maliyetinde 100 baz puanlık indirime piyasanın hazırlandığını düşünüyorum " değerlendirmesini yaptı. 

YORUMLAR 1
  • gariban ciftci 6 yıl önce Şikayet Et
    gözünüz aydin domates dustu enflasyonda dustu .ne domatesmis arkadas biz ciftciler bilmeden ne kadar buyuk bir is yapiyomusuz turkiye ekonomisi bize ve domatese bagliymis
    Cevapla