Rusya Türkiye'den tarım ürünü yasağını kaldırdı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'den domates dışındaki tarım ürünü alımına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören hükümet kararını imzaladı

Rusya Türkiye'den tarım ürünü yasağını kaldırdı
Rusya Türkiye'den tarım ürünü yasağını kaldırdı
GİRİŞ 02.06.2017 10:26 GÜNCELLEME 02.06.2017 10:26
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya, Türkiye'den Rusya'ya sevkiyatı yasak olan ürünler listesinden dondurulmuş tavuk ürünleri, tavuk ve hindi eti, taze ve dondurulmuş salatalık ve kornişon, taze elma, armut, üzüm ve çileğin çıkartılmasına karar verdi. Ayrıca, Türk şirketlerinin bazı işleri ve hizmetleri sağlamasına getirilen yasaklar da kaldırıldı.

Bakanlar Kurulu'nun resmi internet sitesinde yer alan kararname şu şekilde:

"Bu belge, Rusya Devlet Başkanı'nın 31 Mayıs 2017 tarihli 244 numaralı 'Türkiye Cumhuriyeti'ne uygulanan özel ekonomik önlemlerin kaldırılmasına ilişkin' kararnamenin yerine getirilmesi için Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Hükümetin 30 Kasım 2015 tarihli 1296 numaralı kararıyla 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya'ya sevkiyatı yasak olan tarım ürünleri ve hammadde ürünlerinin listesi belirlendi. İmzalanan bu kararnameyle birlikte listeden dondurulmuş tavuk ürünleri, tavuk ve hindi eti, taze ve dondurulmuş salatalık ve kornişon, taze elma, armut, üzüm ve çilek çıkartıldı. Türk şirketlerinin bina inşaatı, mühendislik yapıları, özel inşaat çalışmaları, mimari ve teknik projelendirme alanlarında faaliyetler, teknik denemeler, turizm acentalarının faaliyetleri, turizm alanında hizmet veren diğer kuruluşlarınca faaliyetleri, otelcilik faaliyetleri, kamu gereksinimleri için sağlanan hizmetler, ağaç işleme dahil olmak üzere bazı işleri ve hizmetleri sağlamasına getirilen yasaklar da kaldırıldı. Bu sebepten dolayı 29 Aralık 2015 tarihli 1458 numaralı kararname yürürlükten kaldırılmıştır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • sahbaz40 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde buğdayı kaldırmasak nolurdu ki?
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz domatesle uğraşıyoruz ama elektronik ve imalat sektöründe Almanya gizli ambargo uyguluyor. Kendi malı olmasa bile kargoların geçiş noktası dünyada büyük oranda Almanya olduğu için Almanya çok basit ürünleri bile salmıyor ya da geciktiriyor. Yok özentiyle yok ucuz diye yabancı mal alıp yerli malı denemeden bile kötüleyen, üretim yerine ticaret yapan insanlarımız şimdi adamlar kesiverse ne yapacak bakalım! İşin kötüsü üretim komponentlerini de dışarıdan alıyoruz. Acil bir plan yapılmalı değilse yeni krizler bekliyor bizi Maazallah!
    Cevapla
  • Samet Ergül 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın, Türkiye ile arası bozulduğu zaman kendi çiftçisine sera kurup domates yetiştirilmesi için istekte bulunulmuş bunun üzerine çiftçiler yüklü miktar borca girmiştir. Çiftçisini koruma adına domates sorun teşkil etmektedir.
    Cevapla
  • OF'lu 6 yıl önce Şikayet Et
    biz yeriz domatesleri
    Cevapla
  • 35MilyonGsAilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sebze ucuzlamaz arti.Rusyanin avrupanin geri cevirdigi mallari ic pyasaya kakalarsiniz artik .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle